Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,Obiectivul nostru mare – Note bune la evaluare”

Soluția Agora de vacanță

,,Obiectivul nostru mare – Note bune la evaluare”

În 30 iulie 2018, s-a deschis la Școala Gimnazială Internațională Agora o Școală de vară specială de matematică, inițiată și coordonată de doamna profesor Roxana Caciora, pentru pregătirea la matematică a elevilor pentru Evaluarea Națională 2019.

,,Conștienți că matematica e durerea, puntea suspinelor la Evaluarea Națională, examen tot mai dificil, de la an la an, am demarat, de anul trecut, un program de pregătire a elevilor la matematică în vederea susținerii cu bune rezultate a examenului de Evaluare Națională 2019, ne-a spus, astăzi (6 august) coordonatorul de proiect, doamna profesor Roxana Caciora. Obiectivul nostru mare - note bune la evaluare".
Interesant și important de știut este faptul că la pregătire participă nu numai elevi ai Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, ci și alți elevi din Oradea și chiar din județ.
Timp de patru săptămâni, câte 15 ore pe săptămână, cu câte 3 ore pe zi (de la 9.00 la 12.00), doamna profesor și-a propus să recapituleze cu elevii, prin exerciții și probleme variate, materia din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, adaptându-și ritmul de parcurgere și dozându-și gradul de efort și de dificultate în funcție de copiii pe care îi are în față.
,,Săptămâna trecută, am recapitulat materia din clasa a V-a. Săptămâna aceasta o parcurgem pe cea din clasa a VI-a, iar în următoarele două săptămâni ne vom ocupa de materia clasei a VII-a care este mai multă și cu probleme mai lungi. La sfârșitul cursului, elevii rămân cu o mapă, cu un dosar-portofoliu bine mobilat, structurat și colorat care le va fi de mare folos pentru pregătirea Evaluării Naționale. Punem mare accent pe organizarea acestui dosar-portofoliu care îi va ajuta să facă asocieri, să găsească cu rapiditate formulele, marcate cu culori. La sfârșit, vom face și câteva teste de evaluare și de utilizare a informațiilor stocate. E mult mai ușor și mai rapid să consulți materia din acest portofoliu decât să o cauți în cele patru caiete școlare de algebră și patru caiete de geometrie din timpul anilor de studii. Mai mult, materia este proaspătă în minte, este scrisă de mâna lor, în urma activării memoriei vizuale și auditive, așa încât la testul  inițial de la începutul clasei a VIII-a, elevii participanți trebuie să se prezinte la un alt nivel față de colegii lor", a conchis doamna prof. Roxana Caciora.
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Obiectivul nostru mare – Note bune la evaluare”.  

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:49:50 Ora standard a Europei de Est