Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

LEARNING FROM EACH OTHER (LEO)

Asociația Avram Iancu Beiuș ne propune... Să învățăm unii de la alții...

LEARNING FROM EACH OTHER (LEO)

În contextul anului 2018, An European al patrimoniului cultural, anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, proiectul Learning from Each Other, aprobat și urmând a fi finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, domeniul tineret, acțiune cheie 1 - Proiecte de mobilitate, își propune să aducă o schimbare în rândul lucrătorilor de tineret din șase organizații partenere, considerând că participarea la seminar într-un mediu intercultural este o oportunitate pentru fiecare dintre lucrătorii de tineret, vor învăța unii de la alții și vor avea ocazia să împărtășească elemente specifice ale patrimoniul cultural al fiecărei țări partenere.

ONG-urile implicate în proiect sunt: Asociația Avram Iancu Beiuș - coordonator și Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület sin Ungaria, Mille Cunti  din Spania, INTER ALIA din Grecia, Youth and Civil Initiatives in theRose Valley din Bulgaria, CENTRO PER LO SVILUPPO CREATIVO DANILO DOLCI  din Italia.
Câte patru participanți - lucrători de tineret - din fiecare organizație vor participa în luna octombrie 2018 la Beiuș, la un seminar în urma căruia participanții își vor dezvolta competențele  de utilizare a instrumentelor social - media în scopul promovării și îmbunătățirii calității activităților desfășurate cu tineri, în special cei cu oportunități reduse; își vor îmbunătăți competențele social - civice și de cetățenie europeană, în vederea promovării în comunitate a voluntariatului și a participării la viața democratică și civică în rândul tinerilor, vor dezvolta competențe transversale pentru a putea motiva și implica tinerii să participe la proiecte și programe comunitare în vederea valorificării potențialului acestora pe parcursul celor cinci zile de seminar.
Implicarea și organizarea de proiecte nu le este străină membrilor Asociației Avram Iancu,
fiind cunoscute la nivel local și chiar județean proiectele Cinstindu-ne înaintaşii, ne pregătim viitorul  (2016),  IANCU (Inițiativă - Armonie - Națiune - Cultură - Unitate) - 2017, finanțate de Primăria Beiuș, De la tradiții la... HTML finanțat de Asociația Techsoup - 2017. Nici cooperarea internațională nu este o premieră, membrii Asociației participând activ la mobilitatea desfășurată în februarie 2016, în Spania, la Granada, activitate intitulată „Noii europeni", mobilitatea de la Bazargic (Bulgaria - aprilie 2016) - prin A.C.T.O.R., participarea la proiectul ACTING - ACTing - Social Agents Promoting Active Ageing through ICT . 
A consemnat Claudia Buran
Sigla proiectului, realizată de Alex Junea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:17:49 Ora de vară a Europei de Est