Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Absolvenții de 10 ai Agorei

Cine vrea să ajungă cineva nu se mulțumește cu platforma, cumpără, împrumută cărți și studiază serios!

Absolvenții de 10 ai Agorei

Cine vrea să învețe serios pentru sine, spre a deveni ceva sau cineva, nu se mulțumește cu platforma, cursurile și seminariile, ci cumpără și împrumută cărți, participă la proiecte și studiază serios!

Asta se întâmplă peste tot, în orice instituție de învățământ, fie ea de stat sau particulară. Am urmărit îndelung traseul unor studenți ai Universității Agora, i-am ,,monitorizat" (și sprijinit), iar la final, ne-am bucurat de bucuria lor, și de rezultatele obținute.
Felicităm studenții care au știut ce vor, care au luptat până la capăt pentru împlinirea visului, pentru a ajunge în profesia îmbrățișată.
Ca peste tot și la Universitatea Agora, unii au fost șefi de promoție, au absolvit cu medii mari examenul de licență sau de master și-au susținut cu brio lucrarea de diplomă sau de disertație, obținând nota maximă (10), precum: Cornea Antonia-Ioana, Fășie Geordano-Șerban, Cacaraza Corina Aurelia, Cerb Camelia-Adela, Cherteș Vasile-Dan, Cosău Mădălina-Ioana, Cotuțiu Andrei, Mândruți Loredana-Ramona și Pîrvu Cristian Ionuț; Duma Răzvan Mihai, Nistor Georgiana Adriana, Poleac Patricia Carmen, Graur Larisa Maria și Sferle Gabriela Florina; Ardelean Cosmin Ioan, Barșa Cătălina-Corina, Condrat Anca Simona, Goje Ioan Cristian, Mihuț Mariana-Adriana, Moldovan Ioana-Alexandra, Musca Paul-Florin, Poleac Daiana-Maria, Pop Marius-Felician, Rațiu Flavia-Simona, Sturz Gabriela și Văsuț Felix-Nicolae; Bolojan Adrian; Matei Călina-Elena și Mușet Mirabela; Lazăr Anamaria-Nicoleta și Sava Denisa-Florina; Bredeu Mădălina-Naomi, Broinaș Alexandra Teodora, Buda Denisa-Ramona, Bungău Sergiu-Ioan, Cohut Mircea-Adrian, Cotuna Cornel, Csorjan Monika Ileana, Miheș Ioana-Ancuța, Oros Felicia-Ana, Roiti Raul-Vasile și Takacs Timea.
Felicitări tuturor absolvenților și mult noroc în viață! Să vă împliniți visul în carieră, să iubiți ceea ce faceți, să faceți bine, să fiți modele, să fiți vrednici de laudă și de cinste, să vă cinstiți părinții și profesorii!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Absolvenții de 10 ai Agorei.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:58:00 Ora standard a Europei de Est