Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 20 iulie 2018”

Vineri, în Piața Unirii din Oradea

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 20 iulie 2018”

Vineri, 20 iulie 2018, în Piața Unirii din Municipiul Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 20 iulie 2018” a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Vineri, 20 iulie 2018, în Piața Unirii din Municipiul Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 20 iulie 2018" a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea.
Celebrarea evenimentului s-a desfășurat în prezența secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Mihai Chirică, a  inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar șef de poliţie Adrian Popescu, a subprefectului județului Bihor, domnul Ion Iulius Delorean, a vicepreședintelui Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef de poliţie Liviu Gheţău  și a mai multor oficialităţi locale.
De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, o delegaţie a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, a Școlii Vocaționale de Poliție din Miskolc - Ungaria și a Școlii Medii de Ordine Publică din Szeged - Ungaria, reprezentanţi mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.
Cu această ocazie, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan, a transmis cuvinte de apreciere şi încurajare la adresa tinerilor absolvenţi:
„Dragi absolvenți, vă numărați printre cei peste 2.400 de tineri care termină, astăzi, cursurile instituțiilor de învățământ postliceal aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Și pentru că aveți privilegiul să trăiți evenimentul chiar în anul în care țara noastră sărbătorește Centenarul Marii Uniri, vă îndemn să purtați în suflet acest moment simbolic pe tot parcursul vieții! Onorați însemnătatea lui și transmiteți urmașilor moștenirea de unitate, solidaritate și independență primită în dar de la strămoși".
Prin cuvântul domniei sale, inspectorul general al Poliției de Frontieră, comisar șef de poliţie Adrian Popescu, a transmis cuvinte de apreciere şi încurajare tinerilor absolvenţi: ,,Fiţi mândri că sunteţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ extrem de bine apreciate, iar acum aţi intrat în marea  familie a Poliţiei de Frontieră. În calitatea mea de inspector general al Poliţiei de Frontieră, vă cer să conştientizaţi sarcinile deosebit de importante pe care le veţi avea în asigurarea supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, aplicarea şi respectarea normelor specifice criminalităţii transfrontaliere,  respectarea regimului juridic al frontierei de stat.
De asemenea, vă cer să nu uitaţi că reprezentaţi prezentul şi viitorul instituţiei noastre şi că un climat de securitate şi justiţie la frontierele române şi europene, se poate asigura doar prin efort, perseverenţă, profesionalism şi apropiere de comunitate".
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar şef de poliţie Hotnoga Ionel, care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele bune obţinute la examenul de absolvire și a transmis absolvenților un mesaj de îmbărbătare.
A fost o zi specială pentru absolvenţi şi personalul şcolii, dar și pentru părinții tinerilor absolvenți care, după un an de studiu, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii au fost amplificate de faptul că această promoție este și va fi identificată în timp ca ,,promoția Centenarului Marii Uniri", iar importanța momentului a fost atinsă și prin mesajele transmise de cei care au luat cuvântul.
În ceea ce priveşte actuala serie de absolvenţi, cea de a 26-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană este formată din 263 de elevi, 43 de fete și 220 de băieți și a avut durata de şcolarizare de un an.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei iulie 2018 este de 7,92. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit primilor zece absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasaţi sunt: şef promoţie - agent Trifoi Vasile-Florin, media 9,44; locul 2 - agent Nițu Alexandra-Nicoleta, media 9,28; locul 3 - agent Cușnir Sebastian, media 9,24.
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României, în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări și a Direcției Generale de Pașapoarte, ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar șef de poliţie
Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 20 iulie 2018”.

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 02:59:25 Ora standard a Europei de Est