Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vizita de lucru a directorului CNAIR, Narcis Neaga, în judeţul Bihor

Marți

Vizita de lucru a directorului CNAIR, Narcis Neaga, în judeţul Bihor

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a efectuat marţi, 3 iulie 2018, o vizită de lucru în judeţul Bihor, la invitaţia prefectului jud. Bihor, dl. Ioan Mihaiu, și a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, dl. Ioan Mang.

Vizita directorului general CNAIR a început marţi dimineaţa pe DN76, pe sectoarele de drum executate de Azvi și Construct Mod. Porțiunea Oradea - Hidișel este cea mai avansată în ceea ce privește licitarea și începerea lucrărilor, urmând ca în următoarele luni să fie îndeplinită procedura și pentru celelalte două tronsoane Hidișel - Bitii, respectiv pentru tronsonul Ștei - Vârfuri.
Vizita de lucru a continuat la punctul de frontieră de la Vama Borș, unde s-a pus în discuție preluarea terenului de sub carosabil de către CNAIR, teren actualmente aflat în proprietatea Poliției de Frontieră Oradea, asigurându-se astfel conformitatea juridică și putându-se demara lucrări de investiții și reparații ale carosabilului de la punctul de frontieră (asfaltare, marcaje, iluminare, căi de rulare etc.).
S-a continuat vizita de lucru pe DN19, unde s-a verificat stadiul lucrărilor de reciclare a porțiunii de drum DN19B Săcuieni - Marghita, lucrări finalizate în proporție de peste 50%. S-a discutat cu oficialii CNAIR posibilitatea de a aplica această metodă de reciclare și pentru porțiunea de drum DN19E Biharia - Chiribiș, porțiune pe care de zeci de ani se derulează doar lucrări de reparație (plombare). Propunerea a fost acceptată de principiu de conducerea CNAIR, iar decizia oficială urmează a fi luată după analiza tuturor detaliilor tehnice.
De asemenea, a fost vizitată zona Săcuieni, unde centura ocolitoare a orașului este executată în proporție de 52%, luându-se decizia în teren de către directorul CNAIR de reluare a licitației și finalizarea centurii. Centura orașului Ștei a fost de asemenea punctată în cadrul discuției cu oficialii CNAIR, urmând ca în lunile următoare să fie derulată în acest sens procedura de expropriere, iar ulterior începerea lucrărilor.
Ultima parte a programului de lucru a vizat porțiunea de autostradă Suplac - Borș, unde se așteaptă ca până la sfârșitul lunii să fie desemnat câștigătorul licitației, urmând ca apoi, în funcție de dinamica procedurilor de contestație, să putem creiona un termen cert de începere a lucrărilor.
Prefectul Ioan Mihaiu, vicepreședintele C.J. Ioan Mang și directorul CNAIR Narcis Neaga au fost însoţiti pe parcursul vizitei de directorul general regional Radu Băruță, directorul general adjunct Direcția Generală Exploatare și Infrastructură Rutieră CNAIR, Cristian Andrei, directorul general adjunct Direcția Generală Exploatare Infrastructură Rutieră CNAIR, Mihail Basulescu, șef Departament Venituri DRDP Cluj, Felix Buzgău, șef S.D.N. Oradea, Octavian Balog, adjunct șef S.D.N. Oradea, Silviu Petrița.
(C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vizita de lucru a directorului CNAIR, Narcis Neaga, în judeţul Bihor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:46 Ora de vară a Europei de Est