Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Axis extinde seria Q35 cu două noi modele rezistente în mediu dificil

Noutăți

Axis extinde seria Q35 cu două noi modele rezistente în mediu dificil

Camera de 5MP cu carcasă din oţel inoxidabil;
Lansare dome 4K în seria AXIS Q35

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă extinderea seriei AXIS Q35 cu două noi camere tip dome de ultimă generaţie, pregătite pentru supravegherea la exterior.
Camerele IP folosesc un senzor de ½" de cea mai bună calitate, modelul AXIS Q3518-LVE oferă imagini 4K, iar modelul AXIS Q3517-SLVE oferă imagini clare de 5MP, în 30fps în condiții de iluminare foarte slabă. Ambele modele integrează tehnologiile Axis Forensic WDR, iluminare OptimizedIR, Lightfinder și Zipstream. Aceasta tehnologie reduce cu până la 50% necesarul de lăţime de bandă şi de stocare, păstrând toate detaliile importante ale unei imagini.
Datorită design-ului special, seria AXIS Q35 poate fi folosită în aproape orice condiţii meteo, oferind performanţe superioare chiar şi la temperaturi extreme de la -50° C până la +60°C.
Modelul Q3517-SLVE vine cu o carcasă de oţel inoxidabil, camera poate fi folosită astfel chiar şi în zone corozive, fiind rezistentă la efectele sării, la diferiţi detergenţi sau la coroziunea provocată de alte chimicale. Ambele modele sunt certificate IK10+, fiind dezvoltate pentru a rezista unui impact de 50 de Jouli.
Alte beneficii oferite de această serie
Module de analiză avansată precum: AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard şi AXIS Loitering Guard analytics, pentru o supraveghere proactivă;
Modul de overlay dinamic pentru a putea adăuga informaţii în fluxul video, precum datele meteo;
Permite integrarea de senzori externi ce pot fi conectaţi prin intermediul porturilor de intrare;
Permite integrarea de relee sau diferite dispozitive externe pentru a conecta dispozitive externe, precum luminile ambientale sau uşile de acces;
Pentru simplificarea instalării sunt dotate și cu funcții de tipul: rotire automată, focalizare, zoom de la distanță.
„Completarea seriei Q35 va ajuta partenerii Axis să asigure un maxim de securitate chiar şi în cele mai dificile condiţii, indiferent că vorbim de lumină ambientală, vreme sau factori externi. Mai mult, datorită calităţii de excepţie a imaginii, cele două camere pot fi folosite pentru identificări rapide de obiecte, vehicule sau persoane, în funcţie de obiectivul monitorizat", a declarat Petra Bennermark, Global Product Manager Axis Communications.
AXIS Q3518-LVE şi AXIS Q3517-SLVE vor fi disponibile în România începând cu cel de-al treilea trimestru prin canalul de parteneri.
Despre Axis Communications
Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluţii inteligente şi sigure, contribuind în mod direct la tranziţia către soluţii digitale de supraveghere. Produsele şi soluţiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare şi deschise.
Axis are peste 2.800 de angajaţi în peste 50 de birouri din lume şi cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia şi este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.
Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/
(M.M.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:02 Ora de vară a Europei de Est