Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Axis extinde seria Q35 cu două noi modele rezistente în mediu dificil

Noutăți

Axis extinde seria Q35 cu două noi modele rezistente în mediu dificil

Camera de 5MP cu carcasă din oţel inoxidabil;
Lansare dome 4K în seria AXIS Q35

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă extinderea seriei AXIS Q35 cu două noi camere tip dome de ultimă generaţie, pregătite pentru supravegherea la exterior.
Camerele IP folosesc un senzor de ½" de cea mai bună calitate, modelul AXIS Q3518-LVE oferă imagini 4K, iar modelul AXIS Q3517-SLVE oferă imagini clare de 5MP, în 30fps în condiții de iluminare foarte slabă. Ambele modele integrează tehnologiile Axis Forensic WDR, iluminare OptimizedIR, Lightfinder și Zipstream. Aceasta tehnologie reduce cu până la 50% necesarul de lăţime de bandă şi de stocare, păstrând toate detaliile importante ale unei imagini.
Datorită design-ului special, seria AXIS Q35 poate fi folosită în aproape orice condiţii meteo, oferind performanţe superioare chiar şi la temperaturi extreme de la -50° C până la +60°C.
Modelul Q3517-SLVE vine cu o carcasă de oţel inoxidabil, camera poate fi folosită astfel chiar şi în zone corozive, fiind rezistentă la efectele sării, la diferiţi detergenţi sau la coroziunea provocată de alte chimicale. Ambele modele sunt certificate IK10+, fiind dezvoltate pentru a rezista unui impact de 50 de Jouli.
Alte beneficii oferite de această serie
Module de analiză avansată precum: AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard şi AXIS Loitering Guard analytics, pentru o supraveghere proactivă;
Modul de overlay dinamic pentru a putea adăuga informaţii în fluxul video, precum datele meteo;
Permite integrarea de senzori externi ce pot fi conectaţi prin intermediul porturilor de intrare;
Permite integrarea de relee sau diferite dispozitive externe pentru a conecta dispozitive externe, precum luminile ambientale sau uşile de acces;
Pentru simplificarea instalării sunt dotate și cu funcții de tipul: rotire automată, focalizare, zoom de la distanță.
„Completarea seriei Q35 va ajuta partenerii Axis să asigure un maxim de securitate chiar şi în cele mai dificile condiţii, indiferent că vorbim de lumină ambientală, vreme sau factori externi. Mai mult, datorită calităţii de excepţie a imaginii, cele două camere pot fi folosite pentru identificări rapide de obiecte, vehicule sau persoane, în funcţie de obiectivul monitorizat", a declarat Petra Bennermark, Global Product Manager Axis Communications.
AXIS Q3518-LVE şi AXIS Q3517-SLVE vor fi disponibile în România începând cu cel de-al treilea trimestru prin canalul de parteneri.
Despre Axis Communications
Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluţii inteligente şi sigure, contribuind în mod direct la tranziţia către soluţii digitale de supraveghere. Produsele şi soluţiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare şi deschise.
Axis are peste 2.800 de angajaţi în peste 50 de birouri din lume şi cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia şi este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.
Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/
(M.M.)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 16:21:27 Ora standard a Europei de Est