Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a V-a ediție a Zilei Liliacului Carpatin

Sâmbătă, am sărbătorit

Cea de-a V-a ediție a Zilei Liliacului Carpatin

La cea de-a V-a ediție a Zilei Liliacului Carpatin organizată, sâmbătă, 16 iunie 2018, în satul de vacanță Coada Lacului, au participat peste 250 de copii și adulți. Evenimentul a fost derulat de Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, ca parte a proiectului ,,Pentru natură în Țara Crișurilor", finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Consiliul Județean Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor au fost, de asemenea, parteneri.

Sărbătoarea dedicată Liliacului Carpatin s-a desfășurat pe Valea Iadului, în satul de vacanță Coada Lacului, în aproprierea drumului care face legătura cu localitatea Meziad. Anul acesta au fost prezente 10 școli din mediu rural și urban, fiecare având câte un echipaj compus din 12 elevi.
Concursul desfășurat cu ocazia Zilei Ariei Protejate a fost compus din diverse probe printre care montarea cortului, cunoașterea amfibienilor sau pescuit la punct fix, atracția principală fiind ,,vânătoarea de comori" care a presupus parcurgerea unui traseu de 1 km și identificarea diverselor ,,comori" constând în specii de plante și animale protejate cu ajutorul unor instrumente specifice rangerilor (binocluri, lunete, lupă, busolă etc.).
Cu toate că vremea a pus probleme desfășurării competiției interșcolare, la final cea mai bună echipă clasată a fost cea a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Curățele, argintul fiind câștigat de echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bulz, iar podiumul a fost completat de către Școala Gimnazială Nr. 1 Avram Iancu.
În cadrul probei de pescuit la punct fix au fost acordate 10 premii speciale de către KHESZ (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) constând în echipamente de pescuit oferite celor mai rapizi pescari.
Concursul interșcolar a condus la selectarea a 20 de elevi pentru a participa în tabăra Junior Ranger ce urmează să fie organizată de către Aqua Crisius la începutul lunii august.
În cadrul Târgului de produse locale organizat cu ocazia Zilei Ariei Protejate Valea Iadului au putut fi achiziționate atât porturi și decorațiuni populare cât și elemente culinare precum specialități din lapte de vacă și oaie, păstrăv afumat sau siropuri și gemuri realizate din fructe culese din zonă.
Proiectul are o valoare totală de 27.485,00 de lei din care contribuția APS Aqua Crisius reprezintă 7.509 lei; proiectul este finanţat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.
Manager proiect,
Andrei Togor 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:13 Ora de vară a Europei de Est