Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Moșul a împărțit daruri tuturor preșcolarilor din comună

Sărbătoare și „magie”, astăzi la Primăria Oșorhei

Moșul a împărțit daruri tuturor preșcolarilor din comună

Primarul comunei Oșorhei, Ioan Pop și vicele, Ioan Gligor, l-au invitat, astăzi (luni, 22 decembrie 2008), pe Moș Crăciun la primărie pentru a le împărți preșcolarilor din comuna Oșorhei darurile pregătite de conducerea primăriei. Săptămâna trecută, joi (18 decembrie) au primit pachete gimnaziștii, iar vineri, elevii ciclului primar.

 În jurul orei 11.00, Moșul a sosit la gara din Oșorhei, unde îl aștepta o trăsură care l-a adus cu sacii săi până la primărie. Ca să nu întâmpine greutăți pe traseu, calea i-a fost deschisă de mașina poliției. În parcul din fața primărie, în apropierea bradului împodobit, Moșul era așteptat cu mult drag de cei 190 de preșcolari din Oșorhei, Alparea, Felcheriu, Cheriu și Fughiu, însoțiți de educatoarele lor, părinți și frați, curioși și angajați ai primăriei.
La coborârea din trăsură, Moșul a fost întâmpinat de conducerea primăriei (primarul și viceprimarul, cei doi Ioni pozitivi), care l-a informat pe Moș Crăciun despre serbările de joi și vineri ale gimnaziștilor și elevilor din ciclul primar, încheiate cu înmânarea pachetelor cu daruri de Crăciun.
Versuri și colinde pentru Moș Crăciun
Puțin derutați, și emoționați peste măsură, copiii educatoarelor Monica Puiu, Câmpan Edit și Mariana Bot (de la Grădinița din Oșorhei), ai educatoarelor inst. Nagy Ligia și Corina Bele (de la Grădinița din Alparea), ai educatoarelor inst. Dorina Raita și Florița Durgheu (de la Grădinița din Fughiu) și ai educatoarelor inst. Carmen Șchiop și Mirela Gabor (de la grădinițele din Felcheriu și Cheriu) s-au apropiat cu sfială de Moș Crăciun pentru a-i recita versurile pregătite. Pentru o schimbare de registru și o mobilizare generală exemplară, la anumite intervale, copiii au interpretat colinde tradiționale, în grupuri mai mari sau mai mici. Moșul i-a îmbrățișat pe recitatori, s-a pozat cu ei și le-a oferit câte o bombonică și o sărutare.
Încântat peste măsură de prestația prichindeilor, Moșul a împărțit pachetele educatoarelor care urmau să le ofere imediat copiilor.
Cu siguranță că aceste momente trăite la maximum, astăzi, la întâlnirea cu Moșul, vor rămâne vii în mintea și sufletul copiilor din Oșorhei. (Ov. DAN) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Moșul a împărțit daruri tuturor preșcolarilor din comună.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:52:27 Ora de vară a Europei de Est