Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Seară de film caritabilă în incinta campusului Universității din Oradea

Să o ajutăm pe Denisa!

Seară de film caritabilă în incinta campusului Universității din Oradea

Chiar dacă nopţile toride de vară încă sunt departe, sute de tineri din Oradea au ieșit să vadă un film proiectat în aer liber. Evenimentul a avut loc în campusul Universității din Oradea, iar tinerii, în jur de 200 la număr, s-au adunat având același scop, de a dona #pentruDENISA.

Asociația Studenților Economiști din Oradea, cu sprijinul Universității din Oradea, a pus bazele unui nou proiect, de această dată, unul de suflet. Din colegialitate, empatie, dar mai ales prietenie, tinerii voluntari au organizat miercuri, 6 iunie 2018, o seară de film caritabilă, având dorința de a strânge o sumă de bani pentru a o ajuta pe Denisa Lazău, studentă la Medicină, care suferă de o formă rară de leucemie.
Atmosferă prietenoasă, muzică de calitate, film atent selecționat, bunătăți proaspete, dar și prieteni adevărați, sunt elementele definitorii ale evenimentului desfășurat în incinta campusului Universității din Oradea. Un ecran uriaș în fața căruia o mulțime de pături au colorat spațiul verde din zona lacului, au alcătuit decorul care i-a întâmpinat pe cei peste 200 de participanți la seara de film. Pentru a îndulci atmosfera, studenții de la Medicină și-au amplasat un stand și au preparat, pe loc, gogoși și clătite proaspete, cu diferite arome, care au fost la rândul lor vândute, în scopul obținerii mai multor fonduri bănești.
Evenimentul a început în jurul orei 21.00, când rând pe rând și-au făcut apariția spectatori care erau atât din rândul studenților, profesorilor, elevilor cât și doritori care voiau să participe la strângerea de fonduri. Filmul ales este o producție italiană, intitulat: ,,Perfetti sconosciuti" care ilustrează povestea a sapte tineri care își dezvăluie secretele, fiind pe placul publicului și stârnind hohote de râs din partea acestuia. Uniți de același scop, toți cei prezenți au donat pentru tânăra studentă.
Denisa este bolnavă de la vârsta de 13 ani, însă boala acesteia a recidivat după fiecare încercare de tratament. După ce a încercat și transplantul de măduvă, de la mama sa, s-a ajuns la concluzia că în momentul de față nu mai funcționează nici o formă de tratament pe teritoriul Europei, astfel, dosarul tinerei a fost acceptat de un spital privat din Statele Unite ale Americii, unde urmează să meargă pe 19 iunie.
Comunitatea studențească sprijină acest caz, și încearcă la fiecare eveniment să obțină resursele financiare necesare, pentru a-i oferi un ajutor tinerei studente, al cărei tratament atinge suma de 200 000$.
Seara de film caritabilă s-a declarat a fi un succes, strângându-se suma de 4.539 de lei și 10 euro.  ,,Evenimentul s-a remarcat prin spiritul civic și dorința de a aduce un plus de valoare comunității orădene printr-un gest nobil îndreptat spre colega noastră. Acesta a fost unul inedit și de noutate pentru studenții Universității din Oradea. Am reușit să petrecem timp de calitate împreună și în același timp să facem un bine", ne-a declarat Adrian Abrudan, președintele Asociației Studenților Economiști din Oradea.
Evenimentul a fost susținut de: Uniunea Studenților din Oradea (USO); Asociația Studenților Farmaciști din Oradea (ASFO); Asociația Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO); Asociația Studenților Ingineri din Oradea (ASIO); Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT); Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni - Oradea (ASEB) precum și de ELSA Oradea; Asociația Studenților la Psihologie - Oradea (ASPO); Studenții senatori, AIESEC Oradea și Uniunea Studenților din România (USR).
Ecranizarea și sunetul a fost asigurate de TOPSOUND, iar fotografiile au fost realizate de Oradealife.ro #împreunăspreperformanță.
Paula Lele
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Seară de film caritabilă în incinta campusului Universității din Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:13 Ora de vară a Europei de Est