Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a doua ediție a Festivalului ,,Mugurel”

Joi, pe scena sălii festive a Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”, s-a desfășurat

Cea de-a doua ediție a Festivalului ,,Mugurel”

Colectivul de cadre didactice al Grădiniței Nr. 30 - ,,Mugurel" din Oradea a organizat joi (31 mai 2018), pe scena sălii festive a Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", cea de-a doua ediție a Festivalului ,,Mugurel".

,,Mulțumim pentru găzduire Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" din Oradea, care ne-a pus la dispoziție această frumoasă sală festivă, care ne-a răscolit amintiri, celor care am absolvit demult Liceul Pedagogic ,,Iosif Vulcan" Oradea, păstrând  imaginea unor acțiuni culturale și artistice nemuritoare ce au constituit, pentru multe generații de învățători și educatoare un reper în formarea didactică.
Prin intermediul Festivalului ,,Mugurel" ne propunem să descoperim copiii cu potenţial artistic și să promovăm mişcarea prin dans, contribuind la dezvoltarea personalităţii copilului; să stimulăm  activităţile cultural-artistice la nivelul învăţământului preşcolar; să contribuim la însușirea valorilor culturii naționale și universale și nu în ultimul rând să valorizăm și să valorificăm potenţialul creativ al preşcolarilor şi al cadrelor didactice", a spus doamna director profesor Georgeta Bara în cuvântul de deschidere.
Potrivit regulamentului competiției, cuprins în cadrul proiectului educațional cu același nume, festivalul a fost structurat pe patru secțiuni: 1.Interpretare de cântece sau poezii 2.Dans popular/ Dans popular stilizat/etno 3.Dans sportiv: a. Standard ( vals vienez, vals lent, tango, slow fox, quick step); b. Latino (samba, cha-cha, jive, passo doble, rumba); c. Rock and roll, swing, elemente de gimnastică sportivă 4.Dans clasic/ Dans contemporan/ Dans tematic/ Dans de caracter (rusesc, unguresc, italian, spaniol, tigănesc, polonez, oriental, irlandez etc) / Fantezie coregrafică/ Dans mozaic/ Euritmie/ Pantomimă/  Dans modern (disco, rap, breack dance, hip-hap), fiind jurizat de o echipă de specialiști, alcătuită din doamna inspector școlar de specialitate, prof. Nicoleta Oana Fărăianu - președintele juriului, doamna conf. univ. dr. Cristea Dana, de la Universitatea din Oradea și directorul Grădiniței Nr. 52 din Oradea, doamna profesor Ioana Sala.
Și la această ediție, de prezentarea artiștilor și a momentelor din festival s-au ocupat prof. Livia Madar și Kinga Tolnai.
Clasamentul festivalului
I.Trofeul Mugurel
1.Grădinița Nr. 53, Interpretare cântec ,,Doamne ocrotește-i pe români"
2.Grădinița Nr. 46 - ,,Allegria", dans popular
3.Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (grupa mare B), dans modern                      
4. Grădinița Nr. 47 - ,,Amicii", dans sportiv
II.Premiul I
5.Creșa Nr. 8 Oradea, dans popular
6.Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel", Fetele de la Căpâlna, dans popular
7.Grădinița Nr. 50  (structura Gr. Nr. 55) Zamfir Jasmina - interpretare
8.Grădinița Nr. 50  (structura Gr. Nr. 55) dans modern
9.Grădinița Nr. 50  (structura Gr. Nr. 55) Grup vocal (Grupa ștrumfilor)
10.Grădinița Holcim din Aleșd  (gr. mijlocie), dans modern
11.Grădinița Holcim din Aleșd  (gr. mare), dans modern
12.Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă" (gr. mică A), Interpretare, cântec
13.Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă", Interpretare cântec     
14.Grădinița Nr. 2 Aleșd (Pipa Delia), Dans indian,
15.Grădinița Nr. 2 Aleșd, Interpretare solo
16.Grădinița Nr. 2 Aleșd, Interpretare grup  
17.Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul", Lioarele Bihorului, dans popular
18.Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul", Horga Xenia Mara, interpretare
19.Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul", Grup vocal ,,Românașii", interpretare
20.Grădinița Nr. 3 Hidișelul de Jos, Hercuț Irina, interpretare
21.Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel", Dansul ploii, dans modern
22.Grădinița Nr. 42 - ,,Maria", Dans irlandez, dans modern
23.Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel", (Gr. mare A), Valsul copiilor, dans sportiv
24.Grădinița Nr. 53 (Gr. mare C), Interpretare, grup vocal
25.Grădinița Nr. 53, Chiriac David, Interpretare,
26.Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (Gr. mijlocie C), dans modern
27.Grădinița Nr. 34, Hexan Maria, Interpretare
28. Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (Gr. mijlocie B), dans modern
29.Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (structura Grădinița Nr. 49), Gr. mare, Hora strămoșească, dans popular
30.Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel" (secția maghiară), dans popular
31.Grădinița Nr. 34, Bor Anastasia, balet
32.Grădinița Americano-Română ,,Crinul", Mureșan Maia, balet
33.Grădinița Nr. 52, Kovacs David, balet
34.Grădinița Nr. 46 - ,,Allegria", Leu Sofia, balet
35.Grădinița Nr. 46 - ,,Allegria", Boga Sofia, balet
36. Grădinița ,,Casa minunată", Berecki  Yvette, balet.
Iată, deci, 36 de momente artistice, unu și unu, cu interpreți dornici de afirmare, pentru care scena este un mod plăcut de exprimare a personalității, de trăiri speciale în fața părinților și a colegilor, a doamnelor educatoare, un mod de responsabilizare pentru a reprezenta cât mai bine grupa și grădinița, ca ambasadori ai lor la marele festival al primăverii.
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cea de-a doua ediție a Festivalului ,,Mugurel”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:06 Ora de vară a Europei de Est