Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua copilăriei, sărbătorită alături de poliţiştii bihoreni!

Joi, în Orășelul Copiilor din Oradea

Ziua copilăriei, sărbătorită alături de poliţiştii bihoreni!

Sute de copii au sărbătorit alături de poliţiştii bihoreni Ziua de 1 Iunie.

În contextul Zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a organizat o serie de activităţi preventive pentru copii, reafirmând preocuparea permanentă pe care poliţiştii bihoreni o au pentru siguranţa celor mici.
Joi, 31 mai 2018, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au fost alături de copii printr-o serie de manifestări organizate în Orăşelul Copiilor din Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Lampas, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea și Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Bihor.
Peste 300 de copii, alături de părinţi şi bunici s-au implicat cu interes în concursurile atractive, interactive, organizate special pentru ei de poliţiştii bihoreni, participând într-un număr foarte mare la toate competiţiile pe teme preventive.
Poliţiştii bihoreni i-au angrenat pe copii într-o serie de concursuri atractive, precum concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!" de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârsta între 5 și 10 ani, în cadrul căruia participanții au ilustrat cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației  rutiere.
Un alt concurs organizat pentru copii de polițiștii bihoreni a fost concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi", cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi". Competiția s-a adresat copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani. Concursul a avut două probe, o probă de teorie, un chestionar cu 10 întrebări și o probă de parcurgere a unui traseu. Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi".
În acelaşi timp, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea au abordat într-o manieră originală tematica preventivă, prin implicarea copiilor într-un concurs de rebus inedit, pe teme  preventive, în cadrul căruia copii au descifrat cuvinte „cheie " și au răspuns la întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul s-a adresat copiilor cu vârsta între 10 și 14 ani.
Concursul preventiv „Cum să fiu în siguranță!", adresat elevilor din ciclul primar, a constat în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.
Sub atenta supraveghere a polițiștilor rutieri bihoreni, copiii prezenți în Orășelul Copiilor au avut ocazia să observe îndeaproape motocicleta de serviciu și un autoturism de poliție inscripționat. De asemenea, polițiștii rutieri le-au transmis recomandări prețioase privind siguranța în trafic și au răspuns la toate curiozitățile copiilor cu privire la circulația pe drumurile publice.
Reprezentanții Fundației Lampas au desenat pe fețele copiilor personajele de poveste îndrăgite de aceștia.
Reprezentanții Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea i-au informat pe copii și pe părinții acestora despre traficul de persoane, modalități de manifestare a acestuia și despre cum pot preveni victimizarea. Totodată, i-au implicat pe copii în jocuri educativ-preventive.
În același cadru, reprezentanții Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Bihor au discutat cu copiii prezenți despre riscurile consumului de droguri și tutun și au distribuit materiale informativ-preventive realizate în cadrul campaniilor implementate de Agenția Națională Antidrog.
Totodată, poliţiştii bihoreni au distribuit, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ - preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care au fost prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni.
Alina Dinu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua copilăriei, sărbătorită alături de poliţiştii bihoreni!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:12:29 Ora de vară a Europei de Est