Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Înmânarea premiilor la Concursul județean de educație plastică „Pictați cu noi!”

Joi, la Școala Gimnazială Nr. 11, vernisajul expoziției

Înmânarea premiilor la Concursul județean de educație plastică „Pictați cu noi!”

Joi, 17 mai 2018, în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 11 Oradea a avut loc vernisajul expoziției ce cuprinde lucrările elevilor participanți la cea de-a XII-a ediție a Concursului județean de educație plastică „Pictați cu noi!"

Evenimentul a fost organizat de doamna director, prof. Șaitoș Alina-Loredana, doamna director adjunct, prof. Galutz Carmen, împreună cu consilierul educativ, prof. Palyi Eva.
Deschiderea vernisajului a fost făcută de domnul inspector școlar de specialitate, prof. Boțog Mircea, care i-a felicitat pe copii, părinți și profesorii îndrumători, subliniind că ,,doar împreună" reușesc să realizeze aceste povești în culori. A explicat modalitatea  de apreciere a lucrărilor, i-a îndemnat pe copii să caute, să persevereze pentru a-și urma chemarea. „Talentul  este ca oxigenul ținut sub apă care la un moment dat, la 15, 20, la 35 de ani, indiferent de vârstă, iese la suprafață" și l-a dat exemplu pe Tudor Arghezi care a început să scrie poezii la 40 de ani. L-a mai amintit apoi pe poetul timișorean Anghel Dumbrăveanu care spunea: ,,Toate drumurile lumii / Sunt în inima noastră...", ceea ce se poate dovedi prin exemplul concret al prezenței numeroase la  vernisaj.
Doamna director Șaitoș Alina-Loredana, parafrazându-l pe Octavian Goga, i-a încurajat pe elevi să nu lase pe nimeni să le fure ,,frumosul din sufletul lor", care, ilustrat în culori, aduce emoție și bucurie,  așa cum demonstrează și lucrările expuse.  În final, a precizat că expoziția va rămâne deschisă  până la sfârșitul anului școlar, în intervalul orar 10-15.
Întrucât talentul se poate manifesta în diferite forme, momentele artistice au fost susținute de elevii Miclăuș Mădălin din clasa a VI-a A la pian și Piskoran Radu din clasa a VII-a C la chitară, coordonați de doamna profesoară Copil Daniela.
Câștigătorii ediției a XII-a
 S-a trecut apoi la înmânarea diplomelor. Câștigătorii premiilor I au fost: la clasa a V-a Pozsar Cynthia de la Liceul Teoretic ,,Ady Endre", coordonată de prof. Czirjak Eniko, la clasa a VI-a, elevele Szegecs Victoria de la Școala Gimnazială Nr. 11 Oradea, îndrumată de prof. Galutz Carmen și Buda Denisa Maria de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir", prof. Sim Gabriela. La clasa a VII-a, câștigătoare au fost Penzes Zsanett de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga" Oradea,  prof. Jăhăleanu Violeta  și la clasa a VIII-a eleva Tarr Alexandra de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo", prof. Marton Katalin. La liceu, premiile I au fost obținute de Dat Florina din clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", prof. Sim Gabriela. La  clasa a X-a câștigătoarea premiului I a fost eleva Ciocic Diana de la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", prof. Jăhăleanu Violeta, care a coordonat și câștigătorul  de la clasa a XI-a, Bejinaru Raul.
Considerăm că „frumosul" în variate forme a fost premiul cel mare oferit tuturor participanților.
Consilier educativ, prof. Palyi Eva
bibliotecar, prof. Lup Mariana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Înmânarea premiilor la Concursul județean de educație plastică „Pictați cu noi!”
 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:04 Ora de vară a Europei de Est