Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Olimpiada micilor bancheri - 2018

La etapa finală, Bihorul a fost reprezentat de Mal Elena și Laza Alexia

Olimpiada micilor bancheri - 2018

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), în parteneriat cu I.S.J. Prahova, a organizat vineri, 4 mai 2018, la Școala Superioară Comercială ,,Nicolae Kretzulescu", din București, cea de-a cincea ediție a ,,Olimpiadei micilor bancheri", concurs național de educație financiară, înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale nefinanțate de către M.E.N. 2018, la Domeniul IX: Educație civică, voluntariat, proiecte caritabile, poziția 128.

Potrivit site-ului APPE, la ediția din 2018 a Olimpiadei, s-au înscris 4.000 de elevi de clasa a treia și a patra, din 34 de județe și din București. De la tribuna oficială a fost salutată de către președintele APPE și prezența pentru prima oară a județelor Harghita, Bihor, și, fiind centenarul Marii Uniri, a unui echipaj din Chișinău, Republica Moldova.
Printre cei 121 de elevi calificați la etapa națională s-au numărat, pentru prima dată, două eleve din Oradea: MAL ELENA-MARIA, clasa a III-a A, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", coordonatori, prof. Șipoș Lia și prof. Anca Meze, precum și eleva LAZA ALEXIA-NICOLA, clasa a IV-a A, de la Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici", Oradea, coordonator, prof. Coșereanu Mihaela.
 La calificarea la etapa națională, Mal Elena a obținut 100 p la proba scrisă și 96 p la proiect, obținând un punctaj final de 98 de puncte, iar Laza Alexia a obținut 96 p la proba scrisă și 94 p la proiect, punctajul final fiind de 95 p. Cel mai mic punctaj a fost de 92,5 și doar 0,5 p i-au lipsit unei alte eleve, Vașadi Ligia, de la Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici", pentru a fi și ea finalistă!
Ziua de vineri, 4 mai 2018, a adus emoții pentru proba scrisă la etapa finală, în acest an subiectele fiind diferențiate pe clase. A adus bucuria și curiozitatea descoperirii Bucureștiului, iar pentru grupa noastră, vizita la Ministerul Agriculturii, la Teatrul Național și împrejurimi. A adus copii talentați într-un scurt program artistic, apoi speranțe și suspans la festivitatea de premiere. Chiar dacă orădencele noastre nu au obținut premii, rezultatele sunt îmbucurătoare: la clasa a III-a, Mal Elena s-a clasat pe locul 16 din 40, iar la clasa a IV-a, Laza Alexia pe locul 69 din 82. Felicitări micuțelor finaliste din Oradea!
,,Un elev informat este un viitor adult educat"
Transmitem dorința doamnei Ligia Georgescu - Goloșoiu ca acest proiect de educație financiară să fie îmbrățișat de cât mai multe cadre didactice și elevi, ,, pentru că un elev informat este un viitor adult educat".
 Ca și la edițiile anterioare, câștigătorii Olimpiadei micilor bancheri și toți participanții au fost răsplătiți cu premii și diplome, de către partenerii și sponsorii care au susținut acest eveniment și au făcut posibilă realizarea acestuia:
Parteneri: Banca Națională a României, I.Ș.J. Prahova, Child&Youth Finance International, Școala Superioară Comercială ,,Nicolae Kretzulescu", instituții de credit și financiare, companii, presă.
Sponsori: Alpha Bank Romania, Garanti Bank, Banca Transilvania, MasterCard, Idea Bank, BCR.
(Sursa: APPE și Portalul financiar FinZoom.ro)      
Dincolo de emoțiile concursului, cel mai important este faptul că s-au legat prietenii, s-au împărtășit experiențe și s-au regăsit oameni dragi! A fost o experiență de neuitat pentru toți participanții la Olimpiada micilor bancheri!
Prof. Coșereanu Mihaela
Felicitări, Elena și Alexia!
Mulțumim, doamnă profesor Coșereanu Mihaela! - Ovi

         

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 10:34:12 Ora de vară a Europei de Est