Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un deceniu de celebrare a Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel” Oradea

Pentru al 10-lea an, consecutiv

Un deceniu de celebrare a Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel” Oradea

Pentru al 10-lea an, consecutiv, L.T.B. ,,Emanuel" a sărbătorit multiculturalitatea, valorile naționale și europene, cu ocazia Zilei Europei - 9 Mai.

Și de această dată catedra de istorie-geografie a organizat un concurs pe echipe cu tema ,,9 Mai - Unitate în diversitate", șase clase de gimnaziu reprezentând tot atâtea țări membre ale U.E. Activitatea a fost moderată de către prof. Ramona Iştoc, iniţiator al proiectului. Concursul a avut trei probe: prima a constat în prezentarea câte unui moment artistic original, creativ, care a surprins particularități culturale ale țărilor alese, a doua probă, de prezentare a standului, au fost evidențiate diverse aspecte istorice, geografice și gastronomice specifice statelor reprezentate, pentru ca a treia probă, mult așteptată, să încânte papilele gustative prin degustarea unor produse tradiționale.
Juriul a fost prezidat de dnul prof. Curta Iosif, director al liceului şi alcătuit din următorii profesori: Moţiu Rodica, Boldiș Marinela, Fiter Ciprian, Blaga Diana, Fildan Mihaela, Faur Tabita și Ienciu Simona.
D-na prof. Fildan Mihaela, cea care i-a ,,antrenat" pe câștigători, a apreciat, în mod deosebit, pasiunea cu care elevii s-au implicat în acest concurs: ,,Copiii noștri s-au dovedit, din nou, a fi implicați, devotați, geniali! Felicitări, dragi copii, felicitări tuturor!"
D-șoara prof. Ienciu Simona a avut amabilitatea să ne descrie această activitate, din punct de vedere al unui membru al juriului: ,,E un concurs care face parte din tradiția noastră, dovadă a perseverenței cu care faceți lucrurile. El e una dintre dovezile care demonstrează că putem fi europeni fără să ne pierdem identitatea. Mi-aș dori să rămână un concurs al elevilor și nu neapărat o întrecere de orgolii. Eu apreciez mult munca voastră!"
Concursul s-a încheiat cu anunțarea punctajului obținut de către fiecare echipă și a premiilor aferente rezultatelor finale. În cele ce urmează, vă prezentăm câștigătorii celei de-a zecea ediții a concursului dedicat Zilei Europei - 9 mai 2018:
 Premiul I  și premiu special  ,,cel mai grozav moment artistic" - echipa  formată din: Popoviciu Ianis, Mangra Alex, Heredea Marc, Somogyi Brian, Damșe Denis, Antal Valentin, Cuciula Anamaria, Marc Alexandra, Nan Andreea, Drugaș Rebeca, Drugaș Daria, Sorițău Karis, din clasa a VII-a A, reprezentând Grecia.
Premiul II și premiu special ,,pentru cel mai emoționant moment artistic"  - echipa
 formată din: Palladi Maria, Platona Beatrice, Mag Rebeca, Ciurdar Carla, Teodorescu Daria, Oprea Tania, Pop Lois, Piscoi David, Fechete Sorin, Rus David, Lascu Marc, Iștoc Antonio, Teședan Marcus, din clasa a V-a A, reprezentând Franța.
Premiul III și premiu special ,,pentru cele mai bune și autentice produse culinare" - echipa formată din: Bodog Gianina, Bîrle Tudor, Ardelean Dominique, Cadar Sofia, Petruș Sara, Ardelean Rebeca,  Rus Aseneth, Tășădan Luca, Opriș Matia, Galea Darius, Mihuț Sofia, Berdie Daria, din clasa  a VI-a A, reprezentând Italia.
Prima mențiune  și premiu special ,,pentru cel mai comic moment artistic" -  echipa formată din: Negruț Alexia, David Sânziana, Pruncuț Sara, Coza Răzvan, Kiss-Roth Daniel, Bila Dalia, Bungău Johanna, Gordan Timotei, Capotă Liviu, Mocan Ruben, Rus Estefan, Dume Dorotheea, din clasa a VII-a B, reprezentând Ungaria.
A doua mențiune și premiu special ,,pentru autenticitatea prezentării" - echipa formată din: Gliția Salomeea, Mercheș Carina, Ghejeu Codruț,  Kiss-Roth Samuel, Covaci Andrei, Pop Ștefan, Pop Darius, Pop Andrei, Fazecaș Joshua, Toma Iunia, Gros Alesia, din  clasa a VI-a B, reprezentând Germania.
A treia mențiune și premiu special ,,pentru estetica stand-ului"- echipa formată din: Cioară Alexia, Bândilă Sonia, Albu Amalia, Demeter Damaris, Benea Renata, Popoviciu Alesia, Fodor Alexandra, Rostaș Ioana, Sala Denis, Miheș-Secară Lucas, Baciu Paul, Țiplea Nicholas, Tomoiagă Luca, din clasa a V-a B, reprezentând Spania.
Prof. Ramona Iştoc, Fildan Mihaela & Ienciu Simona
Pentru mai multe poze (74 de poze), accesați Galeria foto: Un deceniu de celebrare a Zilei Europei - 9 MAI, în cadrul L.T.B. ,,Emanuel” Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:54 Ora de vară a Europei de Est