Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Europei, sărbătorită în mod inedit

În cadrul parteneriatului strategic Erasmus+, KA2 ,,Dys TRANS”

Ziua Europei, sărbătorită în mod inedit

9 Mai, Ziua Europei a fost sărbătorită într-un mod inedit, printr-o activitate cu tema: Europa - unitate în diversitate, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+, KA2 ,,Dys TRANS" implementat de Asociaţia CES şi alte șase instituţii din Turcia, Italia, Portugalia, Bulgaria şi Polonia în parteneriat cu ISJ Bihor, CJRAE Bihor, Universitatea din Oradea şi CȘEI Nr.1 Oradea

Astfel, elevi integrați de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu" și de la Liceul Ortodox ,,Ep. Roman Ciorogariu" Oradea din ciclul gimnazial, împreună cu elevi din clasele a V-a A ;i a VII-a de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea s-au deplasat în Parcul Petofi pentru a desfășura o oră atipică, de lectură în aer liber, însoțiți de prof. coordonatori: Oros Luminița, Vadai Ramona, Chiș Liana, Haioș Temena, Vidican Ramona și Mocan Angela. Deoarece proiectul vizează dislexia și are ca obiectiv facilitarea tranziţiei elevilor cu tulburări specifice de învăţare din ciclul primar în ciclul gimnazial, am ales un cadru relaxant, în care elevi din grupul țintă al proiectului, așezați pe iarbă, în parc, au citit scurte informații și o povestioară despre Uniunea Europeană. Au fost bucuroși să citească atât elevi integrați, cât și de la CSEI.
Doamna prof. de sprijin Oros Luminița a purtat o conversație cu aceștia, sumarizând conținuturile citite după fiecare fragment și punctând însemnătatea zilei de 9 Mai, statele membre ale Uniunii Europene, elevii fiind încurajați și felicitați permanent pentru efortul lor.
La final, au admirat și identificat stegulețele diverselor țări pe care le-au confecționat ei sau colegii lor mai mici, din clasele: pregătitoare B și I C de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", coordonați de prof. Gașpar Monica și Mălan Diana, respectiv Pintea Adriana și Vadai Ramona.
Pentru a împărtăși bucuria sărbătoririi Zilei Europei cu cei din jurul nostru, doamnele prof. Vidican Ramona, Haioș Temena și Mocan Angela au împărțit elevilor stegulețele confecționate, iar elevii le-au oferit copiilor de la locul de joacă și altor persoane aflate în parc, alături de urarea: La mulți ani, în Europa!
Pentru ca activitatea să fie și mai dulce, doamna prof. logoped Chiș Liana a împărțit dulciuri tuturor, iar doamna prof. Vadai Ramona ne-a oferit mere.
Activitatea s-a desfășurat în condiții optime, ținându-se seama de potențialul fiecărui elev, fiind ajutați și îndrumați acolo unde a fost nevoie.
Ne-am luat rămas bun unii de la alții, încântați de activitatea noastră de azi și cu promisiunea că ne vom reîntâlni în curând pentru alte activități interesante.
Prof. Oros Luminița & Vadai Ramona
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Europei, sărbătorită în mod inedit. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:25 Ora de vară a Europei de Est