Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Pictăm emoții

Cu pensula pe folie

Pictăm emoții

Cu toții știm că fiecare amintire provoacă o anumită emoție. Chiar și atunci când primim o păpușă sau o mașinuță ne simțim într-un anumit fel.

Dar lucrurile acestea nu sunt noi, le știm și le simțim des, însă elevii clasei I de la Școala Gimnazială Internațională Agora au învățat faptul că nu doar amintirile, întâmplările sau lucrurile aduc după sine diverse emoții, ci și muzica. Fiecare melodie, fiecare armonie ne induce o anumită emoție, uneori pozitivă, alteori negativă, trebuie doar să o ascultăm cu atenție și să lăsăm ca lucrurile să curgă de la sine.
Noi tocmai asta am și experimentat recent. Am pictat emoțiile transmise de diferite piese muzicale. Dar nu oricum, am hotărât ca de data aceasta să lăsăm la o parte hârtia și să pictăm pe folie. Dar asta nu e tot! Pe lângă faptul că am încercat să descoperim emoțiile pe care muzica ni le transmite nouă, la fiecare schimbare de melodie, ne-am schimbat și noi locurile și am încercat să înțelegem ce a simțit cel de lângă noi, continuându-i pictura.
După această lucrare ne-am și relaxat puțin ieșind pe malul Crișului Repede la o plimbare și o înghețată... ,,emoționantă!"
Ne-am distrat de minune!
Prof. Tuș Beatrix Mădălina
 
P.S. Mădălina, deși este la început de drum în cariera didactică, este unul dintre dascălii cu har ai Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, făcută pentru această nobilă profesie, care emoționează și vrăjește copiii printr-un mod special de a relaționa cu ei! (Ov. D.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pictăm emoții.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:02:14 Ora standard a Europei de Est