Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Școala altfel” e cel mai îndrăgit proiect (program) educațional!

Cea mai frumoasă săptămână de școală!

,,Școala altfel” e cel mai îndrăgit proiect (program) educațional!

Așteptam cu nerăbdare să înceapă Școala altfel, la fel ca toți elevii de la Școala Gimnazială ,,Dacia".

Noi, elevii clasei I E, eram dornici să participăm la toate activitățile... altfel, pregătite de doamna învățătoare Dana Aurora Avram. Știam că ne vom distra și vom învăța multe lucruri noi.
În prima zi, o doamna de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor ne-a explicat cât de important este cât timp suntem la școală și nu numai, să ne înțelegem bine între noi.
A doua zi, marți, ne-am adunat cu toții să plecăm într-o mare aventură, la muzee. Am vizitat Muzeul Militar și Muzeul Țării Crișurilor.
Prima oprire am făcut-o la Muzeul Militar. Am văzut vârfuri de săgeți preistorice din piatră, ulcioare din lut, apoi am testat armele și am admirat costumele din diferite epoci ale Armatei Române. Toți colegii erau încântați, iar eu nu mai conteneam cu întrebările, doream să știu cât mai multe detalii despre fiecare epocă.
La Muzeul Țării Crișurilor, am admirat și ne-am minunat de mașinile lui Leonardo da Vinci. Știam că a fost un mare pictor, iar acum am aflat că era și un mare inventator. Tancul, deltaplanul, bicicleta, fierăstrăul și un model de mașină, toate făcute din lemn, ne-au fascinat!
Miercuri, ne-am relaxat și am văzut o piesă de teatru, ,,Jack și vrejul de fasole", în sala de sport a școlii. După piesa de teatru, fiecare dintre noi, am încondeiat ouă.
Ziua de joi a sosit! Era momentul mult așteptat! Vizita la Stația de pompieri de pe Str. Aluminei nu o vom uita curând. Aici am asistat la o demonstrație și la o testare a echipamentului tehnic. Am avut ocazia să urcăm în mașinile de pompieri, și să vedem pompierii în acțiune. Ei ne-au prezentat o  operațiune de salvare. A fost ceva de senzație! Cu ajutorul unui dispozitiv în formă de foarfecă, pompierii au îndepărtat ușa și au dus la bun sfârșit misiunea de salvare. Un alt moment formidabil a fost când noi am manevrat furtunul de apă. Eu și colegii mei așteptăm cu nerăbdare să venim și la anul la pompieri!
În ultima zi din cadrul săptămânii ,,Școala altfel", am realizat decorațiuni ,,eco" de Paști, din cofraje de ouă. Au sosit si rezultatele testelor Comper, un motiv în plus de bucurie pentru toți colegii. Ne-am descurcat foarte bine!
Păcat că s-a terminat săptămâna cea ,,luminată"! Noi, elevii, am dori să avem parte de cât mai multe asemenea săptămâni deosebite! Poate ne face o asemenea surpriză chiar Măria Sa Ministerul Educației Naționale!
Săptămâna altfel, văzută de Andrei Popovici
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Școala altfel” e cel mai îndrăgit proiect (program) educațional!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:22 Ora de vară a Europei de Est