Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Douăzeci și trei de proiecte vor să facă Bihorul mai bun, prin Swimathon Oradea 2018

În 21 aprilie,

Douăzeci și trei de proiecte vor să facă Bihorul mai bun, prin Swimathon Oradea 2018

Bihorul își cheamă acum eroii: până în 15 aprilie aceştia se pot înscrie ca înotători sau ambasadori ai cauzelor preferate!

Înotătorii individuali și echipele de înotători sunt invitați să fie primii care mobilizează resurse pentru cauzele lor preferate. Pentru a înota pentru acestea, doritorii trebuie să se înscrie accesând următorul link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/inscriere-echipa-inotatori/.  Înotătorii vor avea o pagină proprie pe care vor putea urmări fondurile atrase, sumele fiind contabilizate automat în contul proiectelor alese. Proiectul susținut de echipa de înotători care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate va fi premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei. De asemenea, proiectul susținut de către echipa de înotători care va fi declarată câștigătoare în cadrul competiției sportive din 21 aprilie va fi de asemenea premiat cu de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei.
Pentru a deveni realitate, cele 23 de proiecte au nevoie de cât mai mulți ambasadori. Aceștia se pot înscrie accesând următorul link:
http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/inscriere-ambasadori/ .
La rândul lor, ambasadorii promovează acţiunea şi cauzele, invitându-și prietenii să îi susțină în demersul lor inimos. Toate sumele strânse de aceștia vor putea fi urmărite pe pagina creată automat pentru ei, acestea fiind de asemenea contabilizate automat în contul proiectelor alese. Până în acest moment s-au înscris 25 de Ambasadori, printre care se numără directorul AJOFM Bihor, domnul Csaba Békési, actorul Sebastian Lupu, studenți din cadrul organizației AIESEC Oradea și tineri beneficiari ai Centrului de Zi Iedera gestionat de Asociația Down Oradea.
Proiectele din acest an acoperă toate domeniile de interes ale bihorenilor:  educațional, medical, social, cultural, artistic. Pentru a afla detalii despre toate cele 23 de proiecte, accesați link-ul  http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/
Proiectul care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate pe durata întregii campanii de fundraising va fi premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei.
În 2017, 333 de înotători și peste 1000 de susținători au transformat în realitate cele 22 de proiecte de inimă ale comunităţii noastre suma totală mobilizată pentru acestea depășind 183.000 lei. Împreună vrem ca în acest an să fim mai mulţi, mai buni, mai fericiţi.
Împreună facem din nou valuri la Swimathon Oradea!
Claudia Abrudan,
director executiv al Fundației Comunitare Oradea
 
 Despre Fundația Comunitară Oradea
Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:18:17 Ora de vară a Europei de Est