Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Swimathon Oradea, cu 23 de cauze locale

În 21 aprilie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu

Swimathon Oradea, cu 23 de cauze locale

Încă un an, încă o ediție, aceeași provocare: să facem sport, să facem bine!

În 21 aprilie, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu
Swimathon Oradea, cu 23 de cauze locale
Încă un an, încă o ediție, aceeași provocare: să facem sport, să facem bine!
A mai rămas mai puțin de o lună până la cel mai mare eveniment sportiv filantropic din comunitatea bihoreană, pe care Fundația Comunitară Oradea îl organizează în data de 21 aprilie 2018 la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. Ultimii cinci ani au însemnat pentru Swimathon Oradea, transformarea în realitatea a 81 de vise, prin implicarea activă a 1.225 de înotători și peste 4.700 de susținători, care au contribuit la strângerea a 473.372 de lei.
Anul acesta, pentru generozitatea voastră s-au aliniat la start 23 de cauze locale, care sunt din cele mai diverse domenii și vizează atât mediul urban, cât și cel rural: construirea sau modernizarea unor grupuri sanitare în școlile rurale bihorene; organizarea unei tabere gratuite de recreere terapeutică pentru copii cu boli oncologice; construirea, amenajarea și dotarea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați; achiziționarea unui microbuz care să asigure transportul copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down la programul centrului de zi; recuperarea medicală a lui Rareș, Vladimir, Alex, Giulia sau Erica prin participarea la terapii de ultimă generație; oferirea sprijinului financiar și moral pentru continuarea studiilor pentru 32 de elevi proveniți din familii defavorizate; sprijin pentru 10 copii proveniți din medii defavorizate să participe la activități educative pe timpul vacanței de vară; organizarea unui festival cultural de promovare a producţiilor artistice experimentale, și multe altele.
Vă invităm să cunoașteți îndeamănunt aceste povești şi să alegeți cauza care vi se potriveşte cel mai bine şi care v-ar aduce cele mai mari satisfacţii prin susţinerea ei accesând acest link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/
La Swimathon Oradea 2018 fiecare persoană preocupată de comunitatea în care trăiește se poate implica pentru a contribui la schimbarea în bine a orașului. Înotători, donatori, sponsori, ambasadori, voluntari și inițiatori de proiecte a venit din nou momentul să demonstrăm că puterea implicării comunității poate duce la realizări fantastice!
Pentru mai multe detalii despre eveniment accesați link-ul: http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon
Claudia Abrudan,
director executiv Fundația Comunitară Oradea
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:05:26 Ora de vară a Europei de Est