Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul judeţean de creaţie ,,Eco inventatorii”, ediţia a III-a

Marţi, 24 aprilie

Concursul judeţean de creaţie ,,Eco inventatorii”, ediţia a III-a

Marţi, 24 aprilie 2018, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Beiuş organizează Concursul judeţean de creaţie ,,Eco inventatorii", ediţia a III-a , în cadrul proiectului educativ cu acelaşi nume.

Scopul principal al educaţiei privind mediul înconjurător este însuşirea de către copiii preşcolari a unor norme de comportament ecologic specific asigurării echilibrului dintre sănătatea individului, a societăţii şi mediului, precum şi dezvoltarea capacităţii de investigare şi cunoaştere a mediului.
Directorul unităţii, d-na prof. Ştefănică Monica, şi echipa de proiect (coordinator, prof. Rada Ioana, membri: Pavel Corina, Bogdan Florina, Henţ Corina, Stativă Loredana și Popa Gabriela) vă invită, dragi copii, să participaţi la concurs.
SECŢIUNI:
I.Concurs judeţean de creaţie ,,ECO inventatorii" - confecţionare de jucării, tablouri, măşti din materiale din natură şi reciclabile (se adresează atât preşcolarilor cât şi şcolarilor).
Regulament
Concursul nu are taxă de participare.
Forma de participare: indirectă - prin trimiterea lucrărilor.
Înscrierea participanţilor
*până la data de 18.04.2018, prin completarea fişei de înscriere şi trimiterea ei fie în plicul cu lucrările fie pe adresa de e-mail concursgppbeius@yahoo.com;
*un cadru didactic poate participa cu maximum cinci lucrări.
Expedierea lucrărilor
*până la data de 18.04.2018 (data poştei);
*lucrările se vor trimite prin poştă împreună cu fişa de înscriere la concurs, acordul de parteneriat semnat şi ştampilat (opţional), la următoarea adresă: Rada Ioana, GPP Nr.1 Beiuş, Str. Română Nr.4/A, Jud.Bihor, Cod poştal 415200;
*lucrările vor fi realizate la alegere (materiale naturale, materiale reciclabile), iar în colţul din dreapta faţă fiecare lucrare va avea o etichetă (aplicată cu o agrafă) cu: titlul lucrării, numele şi prenumele copilului, grupa/clasa, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, denumirea instituţiei de învăţământ.
Evaluare
În unitatea organizatoare se va forma o comisie din trei membri care vor juriza lucrările, iar pentru acordarea premiilor se va ţine cont de respectarea temei, originalitatea şi estetica lucrării, crearea unui spaţiu armonic şi expresiv, acurateţea lucrării, contribuţia individuală, imaginaţia şi talentul copilului, complexitatea şi mesajul lucrării, tehnicile de lucru.
Diplomele copiilor şi adeverinţele cadrelor didactice, semnate şi ştampilate vor fi trimise prin e-mail cadrului didactic coordonator până pe 31 mai 2018.
Nu se acordă premii materiale sau în obiecte.
Nu se admit contestaţii.
Lucrările primite nu se restituie.
Mediatizare şi diseminare
*pliante;
*informare pe site-ul www.didactic.ro
*informare pe pe www.ovidan.ro
*informare pe pagina de Educație Facebook ovidan

OviDan - Acasă | Facebook

*articole în presa locală.
Coordonator proiect,
prof. Rada Ioana

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:07:26 Ora de vară a Europei de Est