Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Ora de educație juridică, lecție de viață

Studenții noștri și elevii noștri... față-n față!

Ora de educație juridică, lecție de viață

La Școala Gimnazială Internațională Agora, luna martie a adus, odată cu primăvara, o serie de activități extracurriculare, menite să dezvolte capacitățile intelectuale ale copiilor, să îi informeze, să îi sprijine în luarea celor mai bune decizii pentru viitorul lor, pentru siguranța și bunăstarea acestora.

Printre aceste activități, se numără și lecțiile de educație juridică care s-au desfășurat în perioada 6 - 7 martie 2018 în instituția noastră, în baza protocolului încheiat de Ministerul Educației Naționale cu Ministerul Justiției și Ministerul Public.
Grupați pe categorii de vârstă, elevii agoriști au avut parte de prezența, pentru a doua oară în acest an școlar, a studenților din anul III, ai  Facultății de Științe Juridice și Administrative a Universității Agora, Ardelean Cristian și Ghiț Florina, studenți care au răspuns activ la invitația noastră de a împărtăși din cunoștințele juridice și legislative dobândite la Facultate, în calitate de viitori practicieni de drept.
Astfel, marți, 6 martie 2018, clasele a II-a și a-III-a, au participat foarte activi și curioși la lecția tematică ,,Drepturile copilului și importanța cunoașterii și respectării acestora", elevii fiind foarte implicați în toate expunerile făcute de studenții noștri, d-na director Pașca Laura, jurist de profesie, intervenind cu explicații pertinente și întrebări legate de noțiunile prezentate.
Miercuri, 7 martie, a fost rândul claselor IV-VII, să fie instruiți în domeniul ramurilor de drept, a actelor și faptelor juridice, prin tema abordată ,,Faptele noastre și consecințele lor", sub forma jocului de roluri, a dezbaterii și a spețelor.
Colaborarea între beneficiarii Comunității Agora s-a dovedit din nou, eficientă, de bun augur și  bine venită, elevii socializând foarte bine cu studenții, fiind atrași de justiție, dacă nu din filme, măcar din viața reală, întrucât libertatea persoanei, siguranța și sănătatea acesteia, fiind cele mai de preț drepturi și averi ale omului.
Laura Pașca & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ora de educație juridică, lecție de viață.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:17:25 Ora standard a Europei de Est