Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mesageri ai primăverii la Şcoala Gimnazială Nr.11 Oradea

De 8 Martie,

Mesageri ai primăverii la Şcoala Gimnazială Nr.11 Oradea

În data de 8 martie, s-a desfăşurat proiectul educativ extraşcolar intitulat ,,Mesagerii primăverii".

Această activitate-eveniment, organizată al doilea an consecutiv de Consiliul Elevilor a dorit să marcheze într-un stil original şi elegant ziua de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii.
Iniţiatorii acestui proiect de suflet, doamnele director prof. Şaitoş Alina, director adjunct prof. Galutz Carmen, Palyi Eva, Copil Daniela şi bibliotecara Lup Mariana au ales ca motto al acestei activităţi inedite un citat sugestiv, de Alphonse de Lamartine: „La începutul tuturor lucrurilor măreţe se află o femeie".
Cu acest mesaj de suflet pe o felicitare tip calendar, ataşată de câte un fir de garoafă în culorile primăverii şi cu inimile pline de emoţii şi entuziasm au pornit mesagerii Consili-ului Elevilor să aducă un zâmbet de bucurie pe feţele tuturor cadrelor didactice şi personalului şcolii, doamne şi domnişoare. Elevii şcolii noastre au împărţit florile atât doamnelor profesoare şi învăţătoare, cât şi personalului şcolii aducând un omagiu femeii, chintesenţa tuturor lucrurilor. Prin acest gest neconvențional „mesagerii primăverii" au dorit să aducă în dar ,,un buchet" de gânduri bune şi de prețuire pentru dăruirea necondiţionată acestei profesii nobile de dascăl, modelator de caractere şi suflete. Elevii, însoţiţi de coordonatorul proiectului, cons. educ. prof. Palyi Eva şi de doamna bibliotecară Lup Mariana au mers din clasă în clasă pentru a le ura tuturor doamnelor profesoare şi învăţătoare un sincer şi călduros ,,La mulţi ani!''
Dar mesagerii noştri nu s-au oprit aici, pentru că şi-au propus să le surprindă şi pe doamnele educatoare de la Grădiniţele cu Program Prelungit Nr.35 şi 41, structuri ale şcolii noastre. În cele din urmă mesajul nostru de apreciere şi urările noastre cele mai sincere, acompaniate de flori au creat o atmosferă de veselie şi voie bună şi în rândul doamnelor educatoare.
Mesagerii primăverii, elevii claselor a VII-a A şi a VIII-a D: Mocan Carina, Gaicu Raul, Săutiuţ Cassian şi Mag Sebastian, Truia Patricia şi Lobonţ Bogdan s-au bucurat de aprecierea tuturor cadrelor didactice şi au fost răsplăţi cu diplome.
Şi  în acest an şcolar, această activitate s-a dovedit a fi un adevărat succes datorită creativităţii, ingeniozităţii şi dăruirii tuturor cadrelor didactice implicate şi în mod deosebit Consiliului Elevilor şcolii noastre.
Cons. educ. prof. Palyi Eva
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mesageri ai primăverii la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:04 Ora de vară a Europei de Est