Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Eveniment premium dedicat videografilor și fotografilor profesioniști

Match Frame Conference 2018

Eveniment premium dedicat videografilor și fotografilor profesioniști

Conferința Match Frame 2018 este un proiect dedicat videografilor și fotografilor profesioniști, care va reuni aproximativ 100 de participanți din România și alte țări europene, oferindu-le acestora ocazia de învăța și lucra împreună cu profesioniști consacrați la nivel internațional în filmmaking și storytelling.

Aflat la prima ediție, demersul aparține celor două firme locale Amazing Visuals și Naked Pixels care, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, au decis să organizeze în Oradea un eveniment premium de nișă.
Această inițiativă nouă pentru România a pornit de la ideea de a transforma pasiunea în practică. Înțelegând că atât viziunea cât și cunoștințele practice sunt elemente cheie ale unui proiect de succes, organizatorii au decis să ofere cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea în paralel a aptitudinilor creative și tehnice. Conceput sub forma unui eveniment intensiv de trei zile care va include prezentări, ateliere de lucru și masterclass-uri, Conferința Match Frame se adresează videografilor și fotografilor interesați să atingă următorul nivel în piața plină de provocări a producției de filme și  noilor tipuri de media.
Evenimentul va avea loc în perioada 7-9 martie 2018 în Oradea astfel: prezentările dedicate audienței generale vor avea loc în cadrul oferit de Sinagoga Neologă Zion, iar sesiunile de masterclass și atelierele de lucru vor fi găzduite de Cetatea Oradea. Vor împărtăși din experiența lor unii dintre cei mai importanți fotografi și videografi din lume: Philip Bloom, Studinger András, Stuart McBratney, Nick Driftwood, Dominik Deras, Alexandru Ciocan, iar printre invitați se numără Alin Popescu, Eduard Schneider, Laviniu Lazăr, Ovi D. Pop, Ștefan Mirea și Vasea Onel-Marcu.
Sponsorii și partenerii care s-au alăturat acestui demers cu prezentări de produse și tehnici foto-video de ultimă generație sunt: Panasonic, West Buy, Sony, Canon, F64, Zeiss, Olympus, O-video, Fotoplus, Fanyx Media, Dronshop. Echipamentele expuse spre testare de către aceștia vor fi disponibile inclusiv publicului larg orădean pe durata zilei de 8.03.2017 (interval orar 10.00 - 17.00) în incinta Sinagogii Neologe Zion, pe baza biletului tip de acces obișnuit la acest obiectiv turistic.
Vă invităm să vizitați website-ul oficial al evenimentului și videoclipurile de prezentare.
www.thematchframe.com
www.facebook.com/thematchframe/videos/149704309049410/
www.facebook.com/thematchframe/videos/152458162107358/
Laszlo Kun,
organizator principal
Ligia Oala
event coordinator

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:23 Ora de vară a Europei de Est