Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Se vor organiza 29 de activităţi extracurriculare

În 2018, la Universitatea din Oradea

Se vor organiza 29 de activităţi extracurriculare

Universitatea din Oradea va organiza în anul 2018 un număr de 29 de activităţi extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi pentru studenţii capabili de performanţe.

În acest sens, ca urmare a demersurilor făcute de rectorul Universităţii, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău şi prorectorul SSV, conf. univ. dr. Ligia Olivia Burtă, care coordonează aceste activităţi, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat Universităţii din Oradea fonduri în sumă totală de 250.000 lei în vederea organizării activitătilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, în baza OMEN nr. 3111/2018. Evenimentele organizate de către Universitatea din Oradea vor aborda tematici diverse constând în seminarii, conferinţe, concursuri, sesiuni, vizite de lucru, activităţi de cercetare etc.
Scopul acestor activităţi este dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea studenţilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru activităţi socio-culturale, facilitarea integrării în mediul universitar, oferirea de suport pentru reuşită în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.
Participarea la activităţi extracurriculare este privită ca fiind benefică în vederea educării tinerilor în spiritul societăţii actuale. Dezvoltarea personalităţii studenţilor este preocuparea primordială a cadrelor didactice de la Universitatea din Oradea în scopul modelării conduitei acestora conform cerinţelor societăţii în care trăiesc.
Aceste activităţi urmăresc pregătirea studenţilor pentru viaţa de după absolvire şi este important de menţionat faptul că studenţii sunt tot mai interesaţi să se implice în acest gen de manifestări.
Claudia Teodora Ignat
 
Lista activităţilor extracurriculare care se vor desfăşura la Universitatea din Oradea în anul 2018
 1.Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării
ROMÂNIA DE LA MAREA UNIRE (1918) LA PREŞEDINŢIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE - Sesiune naţională de comunicări ştiinţifice pentru studenţi, ediţia a II-a
8.250 RON
2.Facultatea de Protecţia Mediului
Conferinţa Naţională Studenţească Ecotrophelia, Ediţia VII 2017
6.400 RON
3.Facultatea de Ştiinţe Economice
"Emerging Markets Economics and Business" - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Contributions of Master Students and Graduates - Ediţia a VI-a
10.590 RON
4.Facultatea de Geografie, Turism şi Sport;
Universitatea din Oradea IOSUD;
Asociaţia „Grigore Simion Mehedinţi" Oradea;
Asociaţia „Gheorghe Şincai" a Studenţilor în Istorie
Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice „Multidisciplinaritate şi multiculturalitate în abordările geografice"
16.000 RON
5.Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea
Concursul Internaţional de Robotică - Robotics Championship, ediţia a VIII-a
15.900 RON
6.Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane;
Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea
Atelierul Naţional de Dezvoltare Profesională
 (ediţia a II-a)
9.365 RON
7.Societatea Antreprenorială Studenţească;
Centrul de Consiliere şi Servicii privind Cariera
SMART-UP. PROGRAME DE ANTREPRENORIAT PENTRU STUDENŢI
9.050 RON
8.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea
Contaminarea în cabinetul de medicină dentară, laboratorul de tehnică dentară şi contaminarea pacientului
19.180 RON
9.Facultatea de Drept
SEMINAR NAŢIONAL: STUDENŢII DE AZI, PROFESIONIŞTII DE MÂINE
8.160 RON
10.Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură
A treia ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice a studenţilor şi masteranzilor din domeniul Inginerie civilă, Inginerie geodezică şi Arhitectură
5.945 RON
11.Facultatea de Arte
CONCURS NAŢIONAL DE INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ ŞI VOCALĂ
10.000 RON
12.Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea;
Uniunea Studenţilor din Oradea
Simpozionul studenţesc SERMSTUDO 2018
7.860 RON
13.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Sesiunea de comunicări ştiinţifice studenţeşti
3.375 RON
14.Facultatea de Protecţia Mediului
Conferinţa Naţională Studenţească Innovativa
Ediţia VII 2017
14.100 RON
15.Facultatea de Ştiinţe Economice
COMPANIES-STUDENTS-FACULTIES, connected together for a better absorbtion on the labor market
10.200 RON
16.Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial;
Centrul de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea;
Uniunea Studenţilor din Oradea;
Uniunea Studenţilor din România
Workshop - Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici, Ediţia a III-a
7.540 RON
17.Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
Conferinţa - Cunoaştere, dezvoltare şi intervenţie psihopedagogică
8.645 RON
18.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea
Sistemul ergonomic în cabinetul dentar şi laboratorul de tehnică dentară
17.600 RON
19.Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane;
Asociaţia CHARIS a studenţilor de la specializarea Asistenţă socială
Actualitate în cercetarea studenţească. Conferinţă internaţională a studenţilor şi doctoranzilor din Sociologie, Asistenţă Socială şi Resurse Umane
8.040 RON
20.Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură
Workshop „Dezvoltare sustenabilă. Monitorizare. Materiale noi folosite în construcţii şi arhitectură" 2018
5.855 RON
21.Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea
Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţii facultăţii I.M.T.
2.400 RON
22.Facultatea de Ştiinţe Economice
Students' Business Plans Competition 2018
5.200 RON
23.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Oportunităţile Studentului Farmacist
3.375 RON
24.Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării
Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice „Ştiinţă. Cultură. Civilizaţie", ediţia a XIX-a
8.300 RON
25.Facultatea de Protecţia Mediului
Simpozion Naţional Studenţesc: Protecţia mediului - prezent şi viitor, Ediţia IX 2018
2.700 RON
26.Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial;
Centrul de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea;
Uniunea Studenţilor din Oradea
Şcoală de vară - Perfecţionarea competenţelor tehnice şi manageriale ale studenţilor în inginerie
Ediţia a III-a
6.600 RON
27. Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Vizită de studiu
7.875 RON
28.Universitatea din Oradea I.O.S.U.D.
Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice pentru studenţii doctoranzi ai IOSUD
9.245 RON
29.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Concurs „Comunicarea cu Pacientul"
2.250 RON

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 01:52:24 Ora standard a Europei de Est