Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Vășcăuța” – revista școlii „Nicolae Bogdan” din Vașcău

Reviste școlare

„Vășcăuța” – revista școlii „Nicolae Bogdan” din Vașcău

Profesoara de română Liliana Laza, de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău (actualul director al școlii) este unul dintre cele mai îndrăgite cadre didactice din școală, chiar dacă este exigentă cât zece!
Sinceră și deschisă, un om de acțiune și de cuvânt, sufletistă și pasionată de tot ceea ce poate să constituie un bun câștigat în procesul instructiv-educativ, profesoara cucerește cu vorba și cu inima, deopotrivă.

Cu ani în urmă, i-a înnebunit pe „cincirei” (elevii clasei a V-a cărora le era și diriginte). Le-a sucit mințile, îndemnându-i să compună, să creeze tot ce puteau ei la acea vârstă, cu mintea „zurdalnică” și sufletul mare.
Luna trecută, a pus la cale o revistă a școlii, din care vă prezentăm, astăzi (joi, 11 decembrie), primul număr (numărul din noiembrie 2008).
„Și pe la noi trece Europa”
 Încă de pe copertă, aflăm că și pe la Vașcău trece Europa...
„Avem toate atribuțiile unei școli europene: internet, calculatoare de ultimă generație, săli de clasă curate și încălzite, profesori calificați, dăruiți trup și suflet menirii lor. Un mediu stimulativ, jovial, aflat sub imperiul bunei înțelegeri - iată coordonatele esențiale ale muncii din instituția noastră.
Fără modestie, putem afirma cu multă convingere, elevi și profesori, că prin școala noastră trece Europa!!!” (scrie prof. Carmen Ifrim)
,,A sosit timpul să transmitem mai departe bogăția sufletească, tezaurul de simțire și crezul profesional pus în slujba modelării elevilor noștri. Pornind de la acest nobil obiectiv, am hotărât să construim prin această revistă o punte informativă între școală și comunitatea orașului, o oglindă a muncii educative a cadrelor didactice.” (susține directorul școlii, prof. Liliana Laza)
Numărul 2 – în 19 decembrie
În paginile „Vășcăuței”, elevii scriu despre emoțiile pe care le încearcă la susținerea tezelor cu subiect unic, despre cabinetul de informatică, sărbătoarea de Halloween, simbolurile Franței, semnificația celor mai frecvente nume de persoane...
„Poeților” școlii le sunt prezentate creațiile într-o pagină specială, iar cititorii sunt îndemnați să găsească soluția... și să participe la un nou concursul național, organizat de Asociația Media Kinder.
Numărul 2 al revistei „Vășcăuța” este programat să apară vineri, 19 decembrie 2008, când toți elevii școlii îl vor aștepta cu mult drag pe Moș Crăciun. (Ov.D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:59 Ora de vară a Europei de Est