Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Lansarea programului ,,Bucurie în mișcare” 2018

O invitație surprinzătoare și non - convențională la mișcare

Lansarea programului ,,Bucurie în mișcare” 2018

Asociația 11even și Kaufland România continuă și anul acesta programul ,,Bucurie în mișcare" - un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, inițiat încă din anul 2012.

De atunci, și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România, precum și în Chișinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanți.
,,Alege mișcarea azi"
,,Bucurie în mișcare" este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mergând mai departe, mesajul îndemn de anul acesta este chiar ,,Alege mișcarea azi". Acest proiect este pentru toată lumea, indiferent de vârstă, ocupație sau nivelul condiției fizice. Cu accent pe mișcare, încercăm să inspirăm oamenii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie.
„Parteneriatul cu Asociația 11Even este unul de cursa lungă, deoarece la Kaufland România susținem mișcarea și suntem conștienți de beneficiile multiple pe care aceasta le are pentru minte și corp, Noi ne dorim o comunitate de oameni sănătoși și încercăm să aducem în viețile lor o stare de bine." - Katharina Scheidereiter, manager CSR, Kaufland România
,,Bucurie în mișcare" 2018
Programul de anul acesta se va desfășura în două etape.
Concursul online ,,Alege mișcarea azi" care reprezintă prima etapă a proiectului, se desfășură în perioada 1-15 martie 2018 pe canalele Facebook și Instagram.
În urma acestei competiții, se vor decide cele 12 orașe gazdă ale evenimentelor ,,Bucurie în mișcare" 2018. Totodată, toți participanții înscriși în concurs, pot câștiga unul din cele cinci weekend-uri all-inclusive la complexul Phoenicia Holiday Resort Mamaia, sau unul din cele 50 de premii constând în pachete de nutriție sportivă XS și Nutrilite.
A doua etapă se va desfășura în perioada 5 mai - 10 iunie 2018, timp de șase weekenduri, în 12 orașe care vor fi selectate în urma competiției online, orașe care vor găzdui evenimentele ,,Bucurie în mișcare" 2018. 
Experiență autentică - start competiție
De la ideea de mișcare zilnică a pornit și activarea video cu ajutorul căreia lansăm practic îndemnul nostru la mișcare. Este vorba de o experiență ,,live", filmată în mediul off-line, care să genereze la rândul ei implicare în mediul online, și participare la competiție. Prin această experiență reală, ne dorim să angajăm oamenii să facă mișcare și implicit să se înscrie în competiția online.
Invitația a fost transmisă prin intermediul unui influențator ,,trendy", în vogă, recunoscut de tânăra generație, și care la rândul lui este un mare iubitor al mișcării. Ideea gândită este interactivă, tangibilă și relevantă și are loc într-un spațiu non convențional în care în mod normal nu se face mișcare.
Mesajul video-ului reprezintă un ,,call to action" și totodată îndemnul central al campaniei ,,Alege mișcarea azi". Vă invităm să îl urmăriți aici.
De ce ,,Bucurie în mișcare"?
Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele două cauze - lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare.
Pe de altă parte, opt din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat activităților în familie a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia.
Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite
Comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure și oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.
Doar la ediția din 2017 a programului, peste 50.000 de copii, părinţi şi bunici au participat la cele 1.500 de activități în aer liber desfășurate în 16 orașe cu sprijinul a peste 1.000 de voluntari.
 Noi considerăm că puterea mișcării și a sportului, a recreării, poate schimba vieți și aduce comunități împreună. Sperăm să vă avem alături pentru a ne asigura că mișcarea, sportul și recreerea la nivel local cresc și se dezvoltă. A avea o națiune activă este important, deoarece oferă beneficii uriașe societății în care trăim și miilor de participanți, voluntari și spectatori ai evenimentelor care implică mișcare și bucurie.
În Oradea, campania ,,Alege mișcarea azi" este implementată la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, Centrul de fitness ArsNova, Xterra SportClub și Weblike PRO.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de mail: pr.cluj@heraldist.com; 
Urmăriți-ne pe www.bucurieinmiscare.ro.
Claudia Ardelean,
director executiv

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:19:57 Ora standard a Europei de Est