Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Comunicarea interactivă în sfera educației cu Mihaela Tatu

Vineri, seminar la Eco-Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Oradea

Comunicarea interactivă în sfera educației cu Mihaela Tatu

În contextul adaptării politicilor școlii la nevoile beneficiarilor noștri și ale comunității locale, Eco-Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea dezvoltă modelul managerial de tipul ,,organizația care învață", cu efect asupra tuturor actorilor educaționali printr-o atitudine activă și deschisă.

În împlinirea acestui deziderat am marcat și seminarul didactic intitulat ,,Comunicarea interactivă în spațiul educațional", care a avut loc la sediul instituției noastre, vineri 16 februarie 2018, în care s-au dezbătut valorile comunicării interactive pe două secțiuni: prima dedicată elevilor (ora 12) urmată de cea pentru profesori-părinți (ora 13.30), având-o invitat special pe d-na MIHAELA TATU în calitate de trainer cu competențe în comunicare.
Ne-am bucurat de prezența d-nelor inspectoare prof. dr. Adelina Iacob și prof. Daniela Sopota, a d-nei director prof. Angela Popu, a d-lui director prof. Adrian Mohuț, a colegelor profesoare pensionare prof. Maria Topor și Maria Mistor, a membrilor Asociației de părinți ,,Avram Iancu", a Consiliului de administrație al școlii noastre și a altor părinți.
Chiar dacă weekend-ul bătea la toate ușile, suflarea instituției noastre era țintă la lecția Mihaelei, care a reușit să ne facă să uităm de toate grijile casei. Cu un aer proaspăt și o energie nemăsurată, ,,dăscălița noastră" ne-a explicat într-o manieră actoricească ideea de interactivitate a comunicării, accentuând tot ceea ce înseamnă experiență, civilizație, dezvoltare, ascensiune, armonie, ambiție, empatie, alegere, comportament pentru a relaționa cu toate categoriile de actori cu care interacționăm spre conturarea unui învățământ modern, bazat pe o comunicare deschisă și interactivă.
Elevii, care au avut parte de prima sesiune a simpozionului, au fost plimbați prin toate disciplinele culturii generale, oferind o dimensiune mai largă vorbirii și tehnicilor de comunicare. S-a aplecat apoi către educație și orientare școlară, oferind elevilor câteva pârghii de orientare.
În semn de recunoștință și mulțumire, Mihaela Tatu a primit TITLUL de MEMBRU DE ONOARE al ȘCOLII GIMNAZIALE ,,AVRAM IANCU" ORADEA pentru că DOAMNA ,,DE 3×FEMEIE" a devenit pentru o zi ,,DE 3×DASCĂL" ... dascăl al elevilor, dascăl al părinților și dascăl al dascălilor.
Acest seminar este un început al următoarelor acțiuni de perfecționare pentru actorii educaționali ai școlii noastre și nu numai. Atât timp cât suntem deschiși pentru perfecționare, înseamnă că vorbim despre carieră profesională, despre educație permanentă, ... despre ECHIPA „AVRAM IANCU", despre un management de succes.
Prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu,
directorul Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu" Oradea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Comunicarea interactivă în sfera educației cu Mihaela Tatu.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:52 Ora de vară a Europei de Est