Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Prezentare de modă în cadrul Fashion Gate, ediția a V-a

Miercuri, 14 februarie, la Lotus Center,

Prezentare de modă în cadrul Fashion Gate, ediția a V-a

Miercuri, 14 februarie 2018, Agenția Amalia Fashion Models a organizat, la Lotus Center, în parteneriat cu Lotus Center și Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte, Departamentul de Arte Vizuale, în cadrul programului de studiu Modă și Designer vestimentar, o prezentare a celor mai noi colecții ale studenților din anii I, II și III, lucrări coordonate de doamna lect. univ. dr. Amalia Judea.

Invitații speciali ai evenimentului au fost  absolventa Marina Lup, cu colecția Șurub, sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Corina Andor, precum și doamna conf. univ. dr. Amalia Judea cu ,,Black to Black", o ,,colecție inspirată din folclorul românesc, îmbinat cu linia elegantă și feminină a anilor 50 a rochiilor de la Hollywood, rochii care alungesc forma corpului, creând iluzia optică de înalt și suplu, evidențiind formele corpului feminin", după aprecierea creatoarei. 
Ca și la edițiile anterioare, Regalul de miercuri și-a propus să prezinte în fața publicului atât creații ale unor designeri consacrați, cât și colecții ale viitorilor creatori de modă, profesioniști, care aduc un suflu nou în sfera modei orădene, dar nu numai, dacă ne gândim că avem studenți orădeni și la master în Milano și Paris...
Studenții din anul III,  Daniel Pantea, Roxana Madar, Popa Andrea Roxana, Melisa Arvaş-Popa, Ioana Ionescu, s-au prezentat cu o colecție omogenă care reflectă munca individuală în decursul a două-trei trimestre, cu teme de inspirație din arhitectura orașului Oradea, Pasajul Vulturul Negru, subliniind frumusețea clădirilor secession care poate fi o sursă de inspirație pentru tinerii designeri, folosind cupolele și vitraliile, ritmurile nervurilor, iar unele piese vestimentare au fost inspirate și din regnul vegetal, de la plante cățărătoare  la ciuperci...
Cei din anul II, Catai Denisa, Camelia Ambro, Diana Milaș, Loredana Pop, Zsuzsnna Maior, Denisa Silaghi, au abordat o tematică inedită, îndrăzneață, o temă mai degrabă din film, o lume distrusă, care renaște din propria cenușă, o regenerare a vieții, o reinventare a costumului, un stil militar, costume care ne amintesc de Mad Max, viața la limitele de supraviețuire, dar și renașterea, primăvara, triumful binelui și al umanității... Tot studenții din anul II au abordat și o temă mai poetică, mai colorată, lăsând imaginația să exploreze lumea vieții subacvatice, ținute inspirate din meduze și pești, dar și starea transparentă și mișcătoare a apei.
Studenții ,,boboci", Ioana Georgescu, Anca Manea, Andrea Saraziu, Julia Rotar, Alex Bobovszki, chiar dacă s-au aflați la prima lor prezentare, au dovedit curaj și imaginație; ,,tema lor a fost o compoziție  nonconvențională, pornind de la elemente geometrice, ei realizând compoziții inedite pentru figura umană transpusă în peisajul monden al zilelor noastre" a conchis doamna conf. univ. dr. Amalia Judea, coordonatorul lucrărilor.
Cipriana Iancu & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prezentare de modă în cadrul Fashion Gate, ediția a V-a.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:06 Ora de vară a Europei de Est