Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Programul de internship al Asociației ,,Ține de Noi”

În căutare permanentă de stagiari

Programul de internship al Asociației ,,Ține de Noi”

Asociația ,,Ține de Noi" este în căutare permanentă de stagiari (poziții neremunerate de internship) pentru cei care doresc o carieră în administrația publică, în policy making, organizații non-guvernamentale, consultanță etc.

Stagiarii se vor putea implica în toate proiectele existente ale asociației, iar munca poate fi adaptată într-o oarecare măsură aptitudinilor pe care stagiarul dorește să și le dezvolte. De asemenea, stagiarii vor putea participa gratuit la toate trainingurile asociației și vor avea prioritate la înscriere.
Toate pozițiile implică un program de lucru flexibil, de 9-10 ore pe săptămână. Durata contractului este de trei luni, cu posibilitate de prelungire. Programul de lucru poate fi negociat de la caz la caz, în funcție de celelalte angajamente educaționale și profesionale ale internului.
Persoanele interesate sunt invitate să trimită un CV detaliat și o scrisoare de motivație la adresa office@tinedenoi.ro (Răzvan Orășanu, președinte al Asociației). Vă rugăm să precizați în câmpul „Subject" titlul postului pentru care candidați.
Posturile disponibile sunt următoarele:
1. Stagiar în domeniul politicilor publice în educație
2. Fundraiser și responsabil dezvoltare
3. Ofițer de evenimente
4. Relații instituționale
5. Social media intern
6. Stagiar în domeniul politicilor energetice
1. Stagiar în domeniul politicilor publice în educație
Responsabilități:
vei ajuta la conceperea programelor dedicate subiectului Educației,
vei fi la curent în permanență cu toate noutățile aferente acestui domeniu
vei propune teme de interes care se pot concretiza ulterior prin politici publice,
vei ajuta la scrierea unor articole in domeniul educației precum si la realizarea unui studiu de caz legat de un proiect educational reusit din jud. Cluj (Transylvannia College), vei ajuta la conceperea Conferinței Naționale pe Educație ce va avea loc în anul 2018, vei contacta în numele asociației organizații europene preocupate de acest domeniu, vei redacta scrisori de invitație pentru înalți oficiali ai Uniunii Europene, vei propune un concept pentru această conferință.
2. Fundraiser și responsabil dezvoltare
Responsabilități:
Va avea responsabilități comune în ceea ce privește managementul bugetelor proiectelor asociației - de la întocmirea de proiecte de buget la implementare și raportări de final. Postul implică responsabilități în identificarea posibilelor surse de finanțare pentru asociație și, ulterior, asistență în demersurile de asigurare a finanțării pentru proiecte individuale.
* Monitorizare & Evaluare
* Responsabilitate Sociala Corporatista - Manager Relatia cu Agentii Economici
* Fundraising - Manager Cereri de Finanțare (solicitări de fonduri nivel mediu și mare)
* Fundraising - Manager Relatia cu Comunitățile Locale (sponsorizări și donații)
* Coordonator Echipa Obtinere Fonduri
* Creare si Mentinere Baza de date Donori
* Evaluare Propuneri de Finantare
Candidatul acceptat va identifica posibili noi parteneri pentru proiectele asociației, va urmări în permanență liniile de finanțare deschise, va urmări ce linii de finanțare deschid principalele fundații care oferă grant-uri, va elabora proiecte asistat de staff-ul asociației, ce ulterior vor fi depuse spre finantare.
3. Ofițer de evenimente
Responsabilități:
Îndeplinirea unor sarcini administrative în legătură cu evenimentele organizate de catre asociatie. Va elabora concepte pentru evenimentele următoare ale instituției, va efectua toate demersurile necesare logistice aferente organizării unui eveniment: planificarea bugetului pe categorii de cheltuieli, întocmirea tuturor documentelor și rapoartelor necesare pentru decont, va realiza planificarea următoarelor evenimente și documente de contabilitate primară.
Profilul candidatului: Excelente abilități de comunicare, disponibil în fiecare săptămână, capacitatea de a respecta termene stricte de predare, atitudine profesională la telefon.
4. Relații instituționale
Acest post presupune identificarea posibilelor organizații cu care asociatia ar putea dezvolta parteneriate, atât pe plan național, cât și internațional, contactarea acestora și prezentarea activităților asociatiei, construirea de baze de date și menținerea unui dialog permanent cu aceste instituții.
Responsabilități: Gestionarea relațiilor externe ale asociatiei și în special cu fundațiile și asociațiile similare din Europa. Persoana respectivă va menține corespondența cu toate aceste fundații. Inițial, poziția va implica lucrul la demararea unor programe comune cu astfel de fundații, inclusiv cu International Republican Institute, dar și cu organizațiile din rețeaua fundațiilor PPE.
Profilul candidatului: Student la Științe Politice/Relații internaționale/ASE, excelentă cunoaștere a limbii engleze (scris și vorbit), foarte bune aptitudini de comunicare. Este necesar ca persoana respectivă să dețină un laptop personal și să fie dispusă să îl utilizeze pentru sarcini de serviciu. De asemenea, persoana respectivă trebuie să se poată documenta pe cont propriu pe internet (și în special pe site-urile fundațiilor partenere).
5. Social media intern
Cunoștințe: Abilitati de content development pentru social media (Facebook, LinkedIn, Twitter, s.a.), cunostinte de design graphic (Photoshop, CorelDraw, Illustrator s.a.), cunostinte de baza de online advertising, cunostinte de copywriting.
Studii in domeniile: Relatii Publice, Comunicatii, Jurnalism, Marketing
 6. Stagiar în domeniul politicilor energetice
Responsabilități:
vei ajuta la conceperea programelor dedicate subiectului Energiei,
vei fi la curent în permanență cu toate noutățile aferente acestui domeniu
vei propune teme de interes care se pot concretiza ulterior prin politici publice,
vei ajuta la scrierea unor propuneri în domeniul energiei, precum si la realizarea unui studiu.
vei ajuta la conceperea Conferinței Naționale în domeniul Energiei ce va avea loc în anul 2018, vei contacta în numele asociației organizații europene preocupate de acest domeniu, vei redacta scrisori de invitație pentru înalți oficiali ai Uniunii Europene, vei propune un concept pentru această conferință.
Vei ajuta la scrierea unei propuneri alternative pentru Strategia Națională în Domeniul Energetic.
Răzvan Orășanu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:33:22 Ora de vară a Europei de Est