Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Asociația „Sf. Nicolae-ocrotitorul săracilor” a fost sfințită de P.S. Sofronie,Episcopul Oradiei

Astăzi (sâmbătă), la Salonta

Asociația „Sf. Nicolae-ocrotitorul săracilor” a fost sfințită de P.S. Sofronie,Episcopul Oradiei

Asociația „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor" a fost sâmbătă, 10 februarie 2018, gazda unui eveniment emoționant, fără precedent în istoria entităților salontane nonprofit cu activități social-umanitare și educaționale.

Dorina Mariana Marian, președinta asociației a adunat laolaltă, în inima comunității ortodoxe din Salonta, numeroși copii, părinți, profesori și directori de instituții școlare, medici, preoți, reprezentanți ai autorităților locale și județene, reprezentanți ai Consulatului Onorific al Republicii Slovace la Salonta, actuali și foști senatori și deputați bihoreni din Parlamentul României, oameni de cultură și oameni de afaceri. Cu toții au primit Sfânta binecuvântare a Preasfințitului Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei.
„Fiecare act caritabil este o treaptă către Cer" - este axioma filosofică ce a însoțit invitația formulată de bordul Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor", coordonat de Dorina Mariana Marian în calitate de președinte și de Nicoleta Felicia Secară, vicepreședinte. Au răspuns chemării la Slujba de sfințire, prilejuită de inaugurarea Centrului de zi „Doris" al Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor", toți prietenii copiilor proveniți din familii sărace, indiferent de religie și naționalitate, ai vârstnicilor lipsiți de resurse materiale.
Slujba de sfințire a așezământului social, umanitar și educațional a fost oficiată de Preasfințitul Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, alături de un sobor de preoți ortodocși.
Cu sediul în Salonta, pe Strada Șarcadului Nr. 1, Centrul de zi „Doris" al Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor" susține diverse programe gratuite la care s-au înscris peste o sută de copii și adolescenți. Astfel, sub îndrumarea prof. Andrea-Anna Mados au început, în zilele de miercuri, între orele 17.00-19.00, cursurile gratuite de limba germană. Tot prin cursuri gratuite, elevii pot opta pentru aprofundarea cunoștințelor de limba română, sub coordonarea prof. Ramona Buz și prof. Mihaela Zgimbe. În cadrul asociației, sub îndrumarea psihologului Monica Lerinț, vor fi oferite gratuit programe de consiliere, evaluare și îndrumare. În calitate de preot paroh iconom-stavrofor și șef de centru al asociației, părintele Nicolae Marian de la Biserica Ortodoxă „Înălțarea Domnului" va organiza cursuri gratuite de morală, conduită și consiliere creștină a copiilor și a tinerelor familii din Salonta, iar prin grija as. soc. Cristian Nicușor Țig sunt pregătite noi programe de asistență social-umanitară pentru copiii și vârstnicii cu probleme speciale sau aflați în situații de criză materială. Începând cu luna martie, cu sprijinul unor medici specialiști inimoși, asociația va oferi prin Centrul de zi „Doris" consultații medicale gratuite de medicină internă și ecografie, EKG, teste de diabet și de tensiune gratuite, de două ori pe lună. Potrivit președintei asociației, Dorina Mariana Marian, următorul proiect major îl reprezintă construirea unei cantine sociale în curtea Centrului de zi „Doris" al Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor".
Sorin Petrache
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Asociația „Sf. Nicolae - ocrotitorul săracilor” a fost sfințită de P.S. Sofronie, Episcopul Oradiei.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 21:41:11 Ora de vară a Europei de Est