Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul public pentru realizarea logo-ului Oradiei

Lansăm, astăzi

Concursul public pentru realizarea logo-ului Oradiei

Lansăm, azi, concursul public pentru realizarea logo-ului care va fi vârful de lance al brand-ului Oradea. Logo-ul Oradiei este vârful de lance în orice fel de comunicare, fiind elementul vizual esențial destinat recunoașterii brandului.

Oradea se află în plin proces de modernizare și dezvoltare și devine un oraș tot mai atractiv, mai plăcut de trăit și experimentat, atât pentru locuitorii săi, cât și pentru turiști și investitori. Orașul nostru face eforturi susținute și vizibile de îmbunătățire a infrastructurii, renovării obiectivelor istorice, construcției de facilități turistice, îmbunătățirii relației dintre administrație și cetățeni și de atragere a investitorilor. Pentru materializarea acestor eforturi și a planurilor de viitor într-un însemn grafic care să transmită controlat percepții sau senzații despre Oradea, lansăm, azi, concursul public pentru realizarea logo-ului care va fi vârful de lance al brand-ului Oradea. Logo-ul Oradiei este vârful de lance în orice fel de comunicare, fiind elementul vizual esențial destinat recunoașterii brandului. Brand-ul orașului Oradea care trebuie reprezentat vizual printr-o construcție grafică, logo-ul orașului, este descris conceptual si strategic prin poziționare, strategie de brand si personalitatea brandului. Toate condițiile de participare la concurs, documentele, valoarea premiului, strategia de brand, personalitatea brandului etc. sunt de azi, timp de 31 de zile, disponibile pe www.brandoradea.ro.
Odată cu implementarea unor proiecte concrete de infrastructură pentru dezvoltarea orașului este necesar să intervenim și în zona măsurilor „soft" care au menirea de a contura și închega proiectele de dezvoltare într-o imagine sau proiecție care să producă dezvoltare. Avem toate argumentele și baza primară pentru a intra în competiția percepțiilor și a poziționărilor strategice pentru a ne valorifica potențialul. Realizarea unui însemn grafic (logo) care să înglobeze valorile, realizările și planurile de viitor ale orașului, este pasul logic pe care trebuie să îl facem pentru a susține eforturile de până acum și este un element important pentru construcția și consolidarea unui brand. Un brand este  senzația despre un produs, serviciu sau loc dată de suma experiențelor și caracteristicilor tangibile și intangibile avute de către consumator și grupurile interesate în relație cu acel loc. Un brand este o unealta comercială. Un oraș poate deveni un brand (dar nu este obligatoriu) în timp, dacă experimentarea lui de către consumatori și grupurile țintă este constantă și omogenă. Constanța și omogenitatea în timp se realizează cu ajutorul strategiei de brand.
Concursul pentru identificarea însemnului grafic care reprezintă cel mai bine valorile orașului începe de azi, 9 februarie 2018. ora 11.00 și va dura până în 11 martie 2018, ora 11.00. La concurs va putea participa orice persoană fizică sau juridică, din România sau din străinătate, care trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de condiții, detaliate în regulamentul de concurs. Timp de 31 de zile potențialii candidați vor putea depune oferte, prin transmiterea acestora pe mail-ul propuneri@brandoradea.ro, precum și prin transmiterea lor în format fizic prin curier rapid către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, la adresa: Strada Primăriei Nr. 3, Oradea 410100, Bihor, persoana de contact Mihai Jurca. Documentele se pot depune și la sediul asociației mai sus-amintit, între orele 8.00 - 16.00.
Pentru a participa la concurs este nevoie doar de trei documente: formular de înscriere, declarație pe proprie răspundere și propunerea grafică. Acestea se vor trimite prin e-mail și prin curier rapid sau vor fi depuse la sediul APTOR. Câștigătorului, odată desemnat, i se vor solicita documente suplimentare (dovada plății obligațiilor la bugetul local și de stat etc.). Detalii suplimentare legate de condiții sunt disponibile pe www.brandoradea.ro. Regulamentul concursului ia în considerare și în situația în care nici una din propuneri nu este bună și nu se acordă premiul.
PREMIUL ESTE DE 47.000 de lei brut!
Juriul este format din șapte persoane, un reprezentant al beneficiarului, reprezentant al societății civile și un reprezentant al mass-media. Ceilalți patru membri sunt profesioniști și experți în design sau marketing. Componența juriului este: Costel Babus - designer, coordonator Departament Design Digi24, asistat de Florin Nemeș - director național de marketing RCS&RDS, Sorin Brad - profesor catedra de grafică și design a Facultății de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea, Diana Bora - director de marketing Lotus Center, Nadia Ionescu - director de marketing și vânzări Ramada Oradea, Cătălin Popa - Fundația Comunitară Oradea: Mircea Chirilă - director, săptămânalul ,,Bihoreanul", Mihai Jurca - director executiv Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.
Juriul va analiza ofertele depuse în termen de 15 zile lucrătoare, începând cu data de 12 martie. În situația unui volum mare de propuneri acesta va putea fi extins cu maximum 15 zile lucrătoare.
Modul în care consumatorii percep produsele și mărcile este descris cu ajutorul conceptului de poziționare. Poziționarea se focalizează asupra percepțiilor cumpărătorilor, realizează diferențierea produsului sau orașului în cazul nostru, față de cel al competiției și determină o (potențială) nișă. Poziționarea corectă ajută la stabilirea identității produsului sau orașului în mintea consumatorului și a grupurilor interesate (stakeholders). O poziționare realistă a produsului sau a serviciului este determinată de elemente care sunt strâns legate de:
Caracteristicile reale ale produsului sau serviciului,
Nevoile și dorințele clienților,
Concurenții direcți.
Poziționarea trebuie să răspundă la următoarele întrebări principale:
Ce cumpără cu adevărat „clienții" de la tine?
Care este factorul diferențiator dintre orașul propriu și cele competitoare?
Care este elementul care face ca orașul să fie unic?
Oradea are nevoie de o poziționare al cărei scop să fie creșterea semnificativă a afluxului de investitori medii și mari și realizarea unui flux turistic în creștere sustenabilă. Pentru realizarea acestuia Oradea va utiliza un mix de atribute și beneficii (poziționarea atributelor + poziționarea beneficiilor). Rezultatele eforturilor de branding utilizând viitoarea poziționare trebuie să se regăsească în trei planuri: financiar, bunăstarea cetățenilor, imagine.
Cele trei principale întrebări la care răspunde poziționarea Oradiei:
Ce ,,cumpără" cu adevărat ,,clienții"?
O atmosferă propice dezvoltării vieții personale și afacerilor caracterizată printr-un climat social și economic liniștit, cooperant, multicultural, modern și dinamic, într-un oraș cu adevărat european cu adânci rădăcini istorice și posibilități de recreere deosebite.
Competiție. Împotriva cui luptăm?
România, orașele: Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Alba Iulia
Europa: orașe limitrofe din Ungaria și Serbia, Slovacia, Cehia
Care sunt factorii diferențiatori dintre Oradea și competiție?
Oraș cu spirit european
Climat social și economic liniștit și cooperant
Locuitorii
Viziune curentă pentru viitor
Administrația publică eficientă
Care sunt elementele care fac Oradea să fie unică?
Proximitate față de granița de vest a României
Ape termale
Deschidere și disponibilitate
Arhitectura Art Nouveau și planificarea urbană
Orientarea către soluții practice și de durată
Personalitatea brandului orașului nostru:
Masculin, voluntar, deschis noutății, harnic, pragmatic, pozitiv, cu spirit de echipă, orientat către soluții, vesel, civilizat, modern însă cu rădăcini adânci, un adevărat liant între generația tânără  caracterizată prin inovație și nonconformism și cea matură, conservatoare și tradiționalistă.
Esența brandului.
Orașul în care te regăsești.
Poziționarea de mai sus a fost realizată prin analizarea documentelor strategice ale orașului, strategiei de până acum și planurilor de viitor. Pe lângă executivul primăriei în acest proces au fost implicate persoane din domeniul privat din diferite domenii de activitate din Oradea și echipa de experți a companiei Branzas Design care a avut ca rol transpunerea, cristalizarea și „traducerea" propunerilor noastre într-un limbaj simplu și familiar pentru concurenții concursului și pentru publicul general.
Dorim ca și acest proiect și demers să fie unul transparent simplu și ușor de urmărit atât pentru potențialii participanți, cât și pentru publicul general și de ce nu să devină un proces care să fie studiat de alte orașe. După finalizarea acestui proces, logo-ul va fi implementat într-un manual de brand și într-un plan de marketing. Acesta din urmă va fundamenta poziționarea și va începe să creeze efectele efortului de branding. Pentru a fi cu adevărat de succes brandul Oradea, acesta va trebui să se regăsească direct sau doar prin valori, în implementarea unor investiții concrete pentru a confirma în toate formele posibile atributele, aspirațiile și valorile acestui oraș.
Mihai Jurca
director executiv
Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune 

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:52 Ora de vară a Europei de Est