Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Masa rotundă ,,Siguranța alimentară din perspectiva politicilor Uniunii Europene”

Vineri, la Facultatea de Protecția Mediului, a avut loc

Masa rotundă ,,Siguranța alimentară din perspectiva politicilor Uniunii Europene”

Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea luptă pentru cucerirea titlului de ,,Școală - ambasador a Parlamentului European" în cadrul celei de-a II-a ediții a Programul educativ ,,Școli - ambasador ale Parlamentului European".

Programul a fost implementat de Parlamentul European, începând din 2017, în toate statele Uniunii Europene, în vederea îmbunătățirii cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Astfel, elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.
Activitățile de promovare a valorilor europene și a rolului Parlamentului European în rândul elevilor, părinților și al comunității, sunt îndrumate de cinci ambasadori senior, Vașadi Adriana, în calitate de coordonator EPAS,  Ardelean Simona (director adjunct), Filip Marinela (director adjunct), Runcanu Monica, Tiutin Rodica și încă 15 ambasadori junior, elevi din clasele IX-XI (pregătiți teoretic prin niște module pe teme europene).
Activitățile desfășurate au avut teme diverse, alese cu atenție de către profesorii ambasador, toate temele fiind de actualitate, atât pentru societatea românească, cât și pentru relația cu Uniunea Europeană.
Vineri, cea de-a VIII-a activitate EPAS
Vineri, 26.01.2018, la Facultatea de Protecția Mediului, a avut loc o nouă activitate, de o importanță și actualitate deosebită pentru toți cetățenii: Masa rotundă ,,Siguranța alimentară din perspectiva politicilor Uniunii Europene".
Activitatea a fost coordonată de d-na profesor-ambasador, director adjunct Filip Marinela, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" și a avut ca participanți elevi și profesori din 13 licee: Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Colegiul Economic Partenie Cosma, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaș din Beiuș, Bihor, Liceul Teologic Romano-Catolic Szent Laszlo, Liceul Tehnologic Nr.1, Cadea, Bihor, Liceul Tehnologic Agroindustrial Tamasi Aron, din Borș, Bihor, Liceul Tehnologic Nr.1, Salonta, Bihor, Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, Bihor, Colegiul Tehnic Unirea din Ștei, Bihor și evident,Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, împreună cu ambasadorii senior, ambasadorii junior și alți elevi și profesori. La această masă rotundă au fost invitați: șef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo, Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul: Ingineria Produselor Alimentare, dr. ing. Hodișan Nicolae, director - Direcția pentru Agricultură Bihor, dr. ing. Chereji Rodica, inspector A.N.S.V.S.A, șef lucrări dr. ing. Bura Giani, director A.N.P.C. Bihor, șef lucrări dr. ing Timar Adrian, director al Departamentului Ingineria Produselor Alimentare, Facultatea de Protecția Mediului, moderator, șef lucrări dr. ing. Ruska Laszlo, șef lucrări dr. ing. Vușcan Adrian, inspector școlar de specialitate Mieluț Florian, al Inspectoratului Școlar Județean Bihor și Banda Lavinia, studentă, anul III CEPA.
Prezența specialiștilor la această masă rotundă a reprezentat o oportunitate pentru toți participanții, deoarece au primit răspunsuri la întrebări importante ce vizează un consum sănătos și un trai civilizat la standarde europene.
Marinela Filip & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Masa rotundă ,,Siguranța alimentară din perspectiva politicilor Uniunii Europene”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:11 Ora de vară a Europei de Est