Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Mihai Eminescu - model de excepționalism în literatura noastră

În Ziua Culturii Naționale, la Agora

Mihai Eminescu - model de excepționalism în literatura noastră

La Școala Gimnazială Internațională Agora s-a desfășurat ieri (luni, 15 ianuarie 2018) activitatea cu titlul ,,Mihai Eminescu - model de excepționalism în literatura noastră" în cadrul căreia l-am sărbătorit, ca-n fiecare an, pe marele poet național Mihai Eminescu.

Gimnaziștii au aflat date biografice inedite ale poetului, au recunoscut fragmente din poeziile „Călin (file din poveste), „O, rămâi", ,,Revedere",  ,,Scrisoarea III", ,,Luceafărul", ,,Mai am un singur dor", ,,Sara pe deal", ,,Fiind băiet păduri cutreieram". A fost evidențiată și activitatea de publicist a lui Mihai Eminescu, cât și cea de prozator, marele geniu fiind cunoscut și pentru fragmente din proza literară ,,Sărmanul Dionis" sau ,,Geniu pustiu", cât și pentru drama ,,Mira".
A fost recitată și poezia ,,Kamadeva", ultima poezie a lui Mihai Eminescu  care a fost publicată în timpul vieții sale. Aceasta a fost inclusă în revista ieșeană ,,Convorbiri Literare" în data de 1 iulie 1887.
Totodată, a fost evidențiat faptul că între 3 și 5 septembrie 2012, la Chișinău, s-a organizat prima ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor când, conform organizatorilor, s-au strâns peste 175 de participanți din opt țări.
Prof. Daniela Drugaș
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mihai Eminescu - model de excepționalism în literatura noastră.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:59:47 Ora standard a Europei de Est