Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 193 din 23 decembrie 2017

Semnal

Revista „OviDan” nr. 193 din 23 decembrie 2017

Ediţia cuprinde ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ.
Numărul se deschide cu Sărbătoarea Hramului Bisericii Ortodoxe Sf. Apostol Andrei din Oradea.

La Școala Gimnazială Internațională Agora, miercuri, 13 decembrie, a venit Moș Crăciun, bucurie generală, de la mic la mare. În pagina Evenimente, am consemnat despre Ziua Națională a României. În pagina de Administrație locală, ne-am oprit la evenimentul din Parcul Brătianu: Dezvelirea Statuii marelui om de stat Ion I.C. Brătianu și la parcarea multietajată care se va realiza în locul fostei baze sportive Voința. La Universitatea Agora, joi și vineri (7 - 8 dec. 2017), s-a desfășurat  a VII-a ediție a Conferinței Internaționale de Științe Administrative, iar dl rector Ioan Dzițac a fost invitat în India, la ITQM 2017, să organizeze o sesiune specială în cadrul Conferinței Internaționale Information Technology and Quantitative Management, care a avut loc la Delhi, în perioada 8-10 decembrie 2017. Din multiplele proiecte implementate la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", în pagina Proiecte, ne-am referit la Proiectul Erasmus + Motivating and Meaningful Education, la Programul educativ ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European", ediția a II-a și la Premiul de Excelență pe care l-au obținut pentru proiectul Erasmus + Motivating and Meaningful Education. La Concursul național Lumina Math, ediția a XXI, elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ,,Dacia", au obținut 15 premii I din 19. În trei pagini, am cuprins  secvențe de la întâlnirea de proiect ,,Dăruind vei dobândi", desfășurată  luni, 18 decembrie, la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea, cu partenerii de proiect de la Husasău de Tinca și cu participarea unor studenți și cadre universitare de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice. Elevi de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea, însoțiți de domnii profesori Ramona și Florin Iștoc, au fost (din nou) la Auschwitz. În rubrica  ediției ,,Cu noi este Dumnezeu", Alexandra a pregătit cântarea Seara Crăciunului nost'. De la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", elevii Ariadna Borza și Casian Bode ne-au povestit despre Excursia făcută în Parcul Național Apuseni, iar doamna prof. Laura Ienei-David ne-a scris despre noul proiect E-Twinning implementat în parteneriat cu școli din Turcia și Grecia. Prof. Alexandra Dărăban ne-a împărtășit despre Miracolul Crăciunului... la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga" din Oradea, iar Adriana Pintea și Ramona Vadai, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", despre proiectul ,,Un zâmbet pentru tine". În pagina de Tradiții, am consemnat despre Spectacolul - concurs ,,Colindița", ediția a II-a, desfășurat pe marea scenă de la Era Park, cu participarea a 13 unități de învățământ din Oradea și județul Bihor.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 193 din 23 decembrie 2017, pagini care conţin 66 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:57 Ora de vară a Europei de Est