Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dăruiți o carte!

Ce alegem și cum alegem cadourile? Ce dăruim?

Dăruiți o carte!

Pe parcursul unui an întreg avem parte de evenimente fel de fel. Mereu suntem puși în situația de a dărui ceva cuiva și nu neapărat din familie. Ce alegem și cum alegem?
Să nu coste o avere, să fie memorabile și să placă...
Grea decizie când ai familie mare și prieteni numeroși.

Editura Vremea ne propune să dăruim o carte!
N-ai cum să dai greș - prețuri accesibile, categorii de cărți pe toate gusturile, coperte care iau ochii! Pentru cititorii pasionați, punem la dispoziție cele mai vândute titluri ale Editurii Vremea în cadrul Gaudeamus:
Faptele apostolilor, de Cristian Bădiliță - cea mai nouă carte a acestui autor în continuarea seriei de mare succes a Evangheliilor după Luca, Matei, Marcu și Ioan. Este un titlu mai mult decât în spiritul creștin al Crăciunului, ce explică pe înțelesul tuturor... faptele apostolilor.
Lungul drum al nopții către zi. Memorii 1948-1978, de Dinu Ghika - un jurnal descoperit după dispariția lui Dinu Ghika, descoperit întâmplător de nepoții săi, și lansat la Gaudeamus 2017. Jurnalul descrie cu hazul specific românului necazurile cotidiene din anii de teroare comunistă: nedreptățile profesionale, abuzurile în ce privește proprietatea privată și mai ales modalitățile tragi-comice prin care românul păcălea autoritățile, se descurca adică.
Amintiri din strada Suvenir. Poveștile Doamnei Ioana Crupenschi, de Victoria Dragu Dimitriu - una dintre cele mai așteptate cărți, cea mai nouă din colecția Planeta București. Scrisă sub forma unui interviu antrenant, această carte este despre frumusețea unei familii unite, al cărei destin se împletește cu istoria mai multor case bucureștene și nu numai.
Jurnal de sfârșit de ciclu 1989-1992, de Vintilă Horia - cel mai nou titlu din seria de autor Vintilă Horia. Jurnalul a fost recuperat adunând și ordonând pagini pe care fiica autorului le-a găsit în biroul acestuia. Este o carte ce invită în intimitatea sufletească a lui Vintilă Horia: informații despre geneza și destinul unor cărți ale sale, exasperări în legătură cu soarta României, reintrată în zodia comunismului după Revoluția din 1989, reflecții despre autori, universitari, medii intelectuale și teologice din Occident, portrete ale unor exilați români, scene de familie.
Mintea absorbantă, de Maria Montessori - un titlu foarte așteptat în România. Cartea se adresează tinerelor mămici care doresc să își crească copiii în așa fel încât să le dea toate șansele de a se dezvolta pe măsura potențialului nativ. Iubirea și încrederea în forțele și capacitățile celui mic reprezintă cei doi termeni-cheie în creșterea copiilor de la 0 la 5 ani conform metodei Montessori.
Comandate on-line, toate aceste cărți pot fi achiziționate cu o reducere de 10%. (E.V.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:14 Ora de vară a Europei de Est