Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru parcarea multietajată din zona străzilor Academiei-George Barițiu

Pentru îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona centrală

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru parcarea multietajată din zona străzilor Academiei-George Barițiu

Primarul Ilie Bolojan a prezentat într-o conferință de presă susținută împreună cu cei doi viceprimari ai municipiului, Florin Birta și Mircea Mălan, principalele proiecte de hotărâri supuse aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de joi, 21 decembrie 2017.

Unul dintre acestea se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Construire clădire parcaje multietajate, Oradea, zona străzilor Academiei - George Barițiu", care va fi realizat pe locul fostei baze sportive Voinţa.
Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona centrală a Oradiei și constituie parte din programul de construire parcări supraterane și subterane în zona instituțiilor publice din zona centrală a orașului. Pentru integrarea clădirii în fondul construit al zonei centrale și în vederea creșterii economice, se propune construirea unui complex multifuncțional constând dintr-o parcare multietajată cu o arie desfășurată de 6.768 mp precum și o clădire de birouri având aria desfășurată de 1.551,30 mp. Aceasta din urmă va avea ca rezultat un front continuu, specific zonei centrale a orașului.
Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 4,5 milioane de euro, inclusiv TVA. Realizarea investiției va dura 18 luni.
„Nu avem în momentul de față o formulă financiară pentru a susține aceste lucrări. Există posibilitatea să reluăm o formulă pe care am mai folosit-o: formula credit-furnizor, în așa fel încât efortul de plată a parcării să fie distribuit pe mai mulți ani"- a spus primarul Ilie Bolojan. 
Construcția va avea structură clasică de beton armat, iar clădirea de parcaj va avea două intrări carosabile separate, având în total două fluxuri de intrare și două de ieșire din strada Academiei și strada George Barițiu. Parcarea va avea 340 de locuri în total, din care 325 locuri auto, 6 locuri pentru handicapați și 9 pentru motociclete.
„Vom demara licitația în această iarnă, iar după adjudecare va urma o durată de aproximativ 3 luni de zile pentru realizarea proiectului tehnic și încă un an și jumătate pentru finalizarea lucrărilor. Astfel, în cursul anului 2020, în primăvară, dacă totul este în regulă, ar urma să se dea în funcțiune această parcare" - a arătat primarul, care a precizat şi că vor rămâne în funcţiune cinci dintre terenurile de tenis existente în fosta bază sportivă Voinţa.
Prin realizarea acestui obiectiv se are în vedere eliberarea carosabilului de autovehiculele parcate și redarea trotuarului pietonilor în zona centrală. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:14 Ora de vară a Europei de Est