Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Moșii (alături de Crăciunițele lor) au colindat dumnezeiește, ieri, în Piața Unirii din Oradea

Moșii... marca Lic. Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”

Moșii (alături de Crăciunițele lor) au colindat dumnezeiește, ieri, în Piața Unirii din Oradea

,,Bucuria Nașterii Mântuitorului va fi vestită miercuri, 20 decembrie 2017, de către cei 414 copii ai claselor pregătitoare - IV, printr-un buchet de colinde și cântece de Crăciun: Astăzi s-a născut Cristos, Scoală gazdă, Am pornit cu colindatul, Sus pe cerul înstelat, Iată, au sosit în prag colindători".

Așa a sunat anunțul-invitație pe care l-am primit de la doamna director Antonia Nica, prin intermediul părintelui Eugen Ivuț, secretar episcopal.
Și... înainte de ora 10.00, ne-am înființat în fața Palatului Episcopal, unde preasfințitul părinte episcop Virgil Bercea și doamna director Antonia Nica i-au primit pe moși, le-au ascultat frumoasele colinde și i-au ominit cu trei coșuri de bomboane.
Trebuie să mai spunem că celor 414 școlari li s-au alăturat, în civil, și preșcolarii grădiniței, plus Crăciunițele școlarilor, așa încât, una peste alta, toți laolaltă au înroșit Piața Unirii cu circa 500 de costume roșii...
Superb peisaj de iarnă, mai lipsea zăpada, dar după cum au colindat moșuleții s-ar putea ca astăzi sau mâine bunul Dumnezeu să le dăruiască și copiilor orădeni mult așteptata zăpadă, măcar că vine și vacanța, începe Crăciunul și vine și Anul Nou.
Itinerarul pe care l-au avut moșii ieri, potrivit organizatorilor, a cuprins, după Palatul Episcopal, Pasajul Vulturul Negru, Primăria Oradea, Palatul de Justiție și Teatrul ,,Regina Maria".
Văzând că-i pozăm moșii, o Crăciuniță ne-a dăruit un volum de poezii, intitulat ,,Poezii de Crăciun". Vă mulțumim, doamna Camelia Țîrț. Zilele următoare sperăm să reușim să ne delectăm cu ele și să ne facem și Tema de casă pe care să o puteți citi pe ovidan.ro și, de ce nu, și pe pagina de Educație Facebook Ovidan.
Nu putem să încheiem aceste rânduri fără să nu-i salutăm pe moșuleții din I C, pe care am reușit să-i cunoaștem, ieri, în Piața Unirii. Dimineață, postarea voastră cu articolul ,,Un zâmbet pentru tine" avea 1.277 de vizualizări!
Felicitări, Ramona & Adriana!
Moise-Ovidiu Dan Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Moșii (alături de Crăciunițele lor) au colindat dumnezeiește, ieri, în Piața Unirii din Oradea. 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:04:15 Ora standard a Europei de Est