Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Delegația Şcolii Gimnaziale din Cîmpani a fost în vizită de lucru în Sicilia

În cadrul celui de-al doilea proiect european

Delegația Şcolii Gimnaziale din Cîmpani a fost în vizită de lucru în Sicilia

„Să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca şi cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii ţări"- Johann Goethe

La doi ani de la finalizarea primului proiect european de parteneriat şcolar multilateral, iată că Şcoala Gimnazială „Georgiu Popa", Cîmpani derulează cel de-al doilea proiect european începând cu acest an prin efortul susţinut al echipei formate din Anca Boldor (coordonator proiect), Denisa Lucuţa, Andreea Ciotea, Corina Petruse şi Bogdan Baciu - membri.
Proiectul „Partageons nos sommets", finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP, se va întinde pe perioada 2017-2019 şi face parte din Acţiunea cheie 2, Parteneriate strategice în domeniul şcolar.
Şcoala noastră are ca partenere şcolile College Marcel Mariotte din Saint Simeon de Bressieux, Franţa, 9 Gymnasio Kalamarias din Tesalonic, Grecia şi Istituto Comprensivo Statale „Italo Calvino" din Catania, Sicilia, Italia.
Prima reuniune de proiect a avut loc în perioada 23-25 noiembrie 2017, în Catania, Sicilia, iar instituţia noastră a fost reprezentată de doamnele profesoare: director Anca Boldor, Andreea Ciotea, Viorica Ciocan şi Corina Petruse. Această întâlnire de proiect a avut ca scop cunoaşterea partenerilor, purtarea de discuţii despre implementarea proiectului şi programarea vizitelor de lucru din martie şi mai 2018.
Cei 16 profesori din România, Franţa şi Grecia au participat, totodată, la vizite culturale în Parcul Etna (vulcanul Etna, Doamna Etna - aşa cum numesc sicilienii cel mai înalt (3340 m) şi mai activ vulcan din Europa, ce poartă nume de femeie. Colegele noastre au aflat că acesta erupe la fiecare trei luni şi la aproape 150 de ani sunt distruse şi localităţi. Are 400 de cratere secundare. Cu toate acestea, sicilienii îl numesc „vulcanul bun'', pentru că cenuşa aruncată de erupţie a creat un sol fertil pentru culturile de viţă de vie, pomi fructiferi şi măslini), Taormina (Perla Mării Mediterane, cea mai frumoasă staţiune de pe coasta de Est a Siciliei, cu Marea Ionică la picioare şi cu Etna care domină orizontul), Catania (al doilea oraş ca mărime din Sicilia, după Palermo, la sud de Etna, pe care a acoperit-o de multe ori cu lavă. La ultima erupţie puternică din 1669 şi-au pierdut viaţa 12.000 de locuitori, dar a renăscut din propria-i cenuşă, fiind reconstruit în minunatul stil baroc.) şi Siracuza (despre care Cicero spunea: „Cel mai mare şi mai frumos dintre toate oraşele greceşti'').
Prof. Denisa Lucuţa,
consilier educativ

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:17:25 Ora de vară a Europei de Est