Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul naţional ,,Donează sânge! Fii erou!”, ed. a IV-a

În perioada 20-24 noiembrie

Proiectul naţional ,,Donează sânge! Fii erou!”, ed. a IV-a

Voluntarii Asociației Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO) organizează în perioada 20-24 noiembrie 2017, cea de-a 4-a ediţie a proiectului naţional ,,Donează sânge! Fii erou!"

Alături de Oradea, campania se desfășoară și în alte nouă centre universitare din ţară şi anume: București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanţa, Timișoara și Târgu-Mureș.
Proiectul ,,Donează sânge! Fii erou!"  își propune să promoveze spiritul civic al comunităţii noastre, a adevăratelor valori, prin organizarea unor activităţi de suflet. Acest proiect urmărește depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din România, prin organizarea unei campanii de donare de sânge desfășurată pe parcursul celor cinci zile la nivel naţional.
Prin desfășurarea acestei campanii la nivel local, se urmărește informarea şi sensibilizarea comunității cu privire la importanța actului donării, la efectele grave ce pot rezulta în urma lipsei de sânge și totodată se dorește  mobilizarea a cât mai mulţi locuitori ai orașului să vină să doneze sânge, atât pe timpul desfășurării campaniei, cât și în afara acesteia.  
Voluntarii precizează că au nevoie de susţinerea tuturor pentru a cunoaște succesul acestui proiect. ,,Scopul nostru este de a mobiliza comunitatea într-un număr cât mai mare în realizarea obiectivelor propuse, și anume: de a modela comunitatea, de a promova valorile sociale prin susţinerea şi salvarea vieţilor omenești", ne-a declarat Bianca Dinică, coordonatorul proiectului.
Dacă încă nu ești hotărât trebuie să știi că prin săvârșirea actului donării ai o serie de avantaje printre care amintim: o zi liberă, șapte tichete valorice venite ca o recompensă biologică, reducere de 50% pe mijloacele de transport în comun pentru 30 de zile, analize gratuite, monitorizarea stării de sănătate, satisfacerea gestului altruist și nu în ultimul rând regenerarea sângelui induce o stare de bine atât fizic cât și mental.
Donând o unitate de sânge (410-450ml)  ai șansa de a salva trei vieţi, trei oameni care au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui.
Donatorii sunt așteptați în perioada 20-24 noiembrie 2017 între orele 7.30 - 11.30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, Str. Louis Pasteur, Nr.30
S-au alăturat acestui proiect Societatea studenţească de chirurgie din România, Filiala Oradea (SSCR) și Uniunea Studenţilor din Oradea (USO), reprezentată de: Asociația studenților economiști din Oradea (ASEO), Asociaţia studenţilor ingineri din Oradea (ASIO), Asociația studenților stomatologi din Oradea (ASSO), Asociația studenților farmaciști din Oradea (ASFO), Alumni Universitatea din Oradea - AUO, Association of International Medical Students Oradea (AISMO), Asociația studenților și elevilor basarabeni (ASEB) și studenţii senatori.
Paula Lele

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:08 Ora de vară a Europei de Est