Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

NEUROLand

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

Gândește - crede - mișcă! Condu, zboară și joacă-te doar cu puterea minții! Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să poți mişca obiectele din loc dacă te concentrezi cu adevărat? Ei bine, ERA Park îți oferă această experiență inedită!

În perioada 10-19 noiembrie te așteptăm sub cupola centrului comercial la NEUROLand, un eveniment inedit și unic în România, care îți pune creierul la treabă, la propriu. Practic, cu ajutorul undelor generate de gândurile tale, poți ajunge să bați mingea, să controlezi mașini ori chiar să ghidezi elicoptere!
„Ecuația" e simplă: când te concentrezi, mintea ta generează unde Beta, care sunt „traduse" într-un semnal digital și execută diverse comenzi. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui un set de căști și o bandă de susținere pe frunte, de fapt un echipament cu senzori care detectează impulsurile utilizatorului.
Jocuri deștepte
Cei care trec pe la ERA Park vor avea ocazia să încerce diverse scenarii și jocuri. „Big Ball Tower", de exemplu, folosește o tehnologie a senzorilor neuronali care citește și interpretează undele creierului astfel încât poți provoca ridicarea și căderea mingii aflate într-un turn. La „Duo Duel", poți ridica o minge pe o pernă de aer: când te relaxezi, mingea se ridică, iar la relaxare coboară.
„Slot Car Racing" este cea mai recentă modalitate de a face diferenţa între prieteni, deoarece câștigătorul chiar dovedește că posedă capacități mintale superioare. Folosind un set de mașini de cursă, un hardware, circuite și câteva scenarii personalizate ce rulează într-un Notebook, NEUROLand a creat cursa perfectă pentru utilizatorii cerebrali. Când începi să-ți folosești mintea, concentrându-te sau pur și simplu citind, mașina ta va „rupe" pista. În schimb, când îți pierzi concentrarea, vei ajunge la oprire.
O altă atracție este „Heli Drone", un elicopter mic ce poate fi controlat cu puterea minții, tot prin relaxare sau concentrare. Jocul e antrenant și poate fi utilizat pentru a învăța copiii și pentru a ajuta adulții să-și păstreze vie și constantă activitatea neuronală: şi aici, dacă utilizatorul își pierde concentrarea, elicopterul va cădea!
NEUROLand pune la dispoziția celor care vor să își măsoare „mușchii" creierului și alte jocuri neuro-virtuale pe calculator.
Programul este de luni până vineri, între orele 16 și 21, iar sâmbăta și duminica între orele 11 și 21. Vino și tu să îți pui mintea la contribuție, la ERA Park! Tot ce trebuie să faci e să-ți dorești. Participarea este gratuită pentru toată lumea!
Ce este NEUROLand?
NEUROLand este un ansamblu de sisteme și softuri care, folosindu-se de un echipament dotat cu senzori, detectează impulsurile utilizatorului și le transferă într-o unitate de comandă care, atunci când este conectată la PC cu ajutorul unui software special, va amplifica și va decoda acești senzori.
NEUROLand folosește un software special care atribuie fiecărui semnal bio-electric al corpului uman o anumită comandă.
Proiectul s-a născut în urma unor studii de cercetare și aplicații ale NASA, permițându-le curioșilor să interacționeze cu controlori digitali prin impulsuri din creier.
Vezi cum arată un „festival" NEUROLand, în clipurile de mai jos!
https://www.youtube.com/watch?v=D_UXeNsaEPk
https://www.youtube.com/watch?v=y0js-EUoQG0
Andrea Stan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:06:33 Ora de vară a Europei de Est