Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spectacol folcloric extraordinar „România ne unește!”

Duminică, 26 noiembrie

Spectacol folcloric extraordinar „România ne unește!”

Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), a susținut joi, 9 noiembrie 2017, o conferință de presă privind organizarea concertului folcloric extraordinar „România ne unește!", care va avea loc în data de 26 noiembrie 2017.

Sub numele „România ne unește!", spectacolul anticipează sărbătoarea Zilei Naționale de pe 1 Decembrie și va reuni cei mai importanți artiști români ai momentului. Ansamblul folcloric „Lăutarii din Chișinău", condus de maestrul Nicolae Botgros, va acompania unii dintre cei mai iubiți și respectați artiști din România, precum: Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Sava Negrean, Veta Biriș, Cornel Borza și Florica Zaha din zona de Bihor. Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii „O dată-n viaţă", difuzată de TVR.
Oradea este unul din orașele Marii Uniri și are un rol important în construirea identității naționale, identitate care are la bază istoria de secole a oamenilor din această zonă. De asemenea, Oradea este unul dintre orașele în care multiculturalitatea și amestecul etnic pașnic, sunt valori reale, ale căror rezultate le descoperim în bogăția istorică și culturală și în patrimoniul bogat pe care azi îl vedem pus în valoare.
„Titlul evenimentului sugerează exact acest lucru. România ne unește pe toți. Oradea este un oraș în care oamenii conviețuiesc pașnic și cred că lucrul acesta trebuie amintit și promovat tot timpul. Astfel, așteptăm doritorii și iubitorii de folclor, românesc de data aceasta, să participe la acest eveniment", a spus Mihai Jurca.
Spectacolul va avea loc la Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe", începând cu ora 18.00, iar accesul se face pe bază de bilet. Prețul unui bilet este de 10 lei. Există două categorii de bilete, care, deși au același preț, sunt evidențiate prin culori diferite: 500 de locuri pe spațiul de joc, la nivelul scenei și 1000 de locuri în tribunele din stânga și din dreapta scenei. O parte din tribunele laterale vor fi închise din cauza lipsei de vizibilitate și a sonorizării potrivite. Biletele se pot achiziționa în Sala Ghișeelor din Primăria Oradea, de la punctele de casierie, începând cu data de 13 noiembrie. Vor fi scoase spre vânzare 1.500 de bilete. În situația în care până la data evenimentului nu se vor vinde toate biletele, acestea vor putea fi cumpărate și de la Sala Sporturilor.
Accesul în sală se face cu 2 ore înainte de începerea spectacolului.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Oradea (CSM).
30 noiembrie - 31 decembrie, Târgul de Crăciun
Tot în cadrul acestei conferințe, în ceea ce privește campania de promovare a Târgului de Crăciun din Oradea care va fi organizat în perioada 30 noiembrie - 31 decembrie 2017, în Piața Unirii, directorul APTOR a precizat că acesta se concentrează pe regiune (zona Cluj și Timișoara), pentru a aduce oameni în Oradea cu ocazia acestui eveniment.
„Eu cred cu tărie că târgul de aici poate să ajungă fără nici un fel de problemă în primele trei târguri din țară, pentru că beneficiem de o zonă și de un spațiu absolut superb", a adăugat Mihai Jurca.
Pentru a atrage turiști și pentru a promova Târgul de Crăciun din Oradea, în decembrie se vor organiza două acțiuni. Una dintre aceste campanii va fi în cadrul cooperării cu Blue Air, în București, o campanie radio de promovare a orașului, care va avea și un premiu constând într-un sejur de Crăciun la Oradea pentru două persoane. În al doilea rând, se vor organiza două evenimente pentru a promova Târgul de Crăciun pe piața din Ungaria. Primul va fi o prezentare a orașului ca destinație și a evenimentului Târgul de Crăciun la Szeged, iar al doilea ar fi o acțiune de a invita jurnaliști din Budapesta și nu numai, la fel ca anul trecut, care să promoveze târgul pe piața maghiară. S-au purtat, de asemenea, discuții cu Compania Națională Feroviară din Ungaria MÁV, care are un proiect special cu un tren, care merge prin mai multe târguri de Crăciun din Europa, iar din 2018 Oradea ar putea avea posibilitatea de a intra în acest program.
Detalii despre Târgul de Crăciun vor fi comunicate într-o conferință de presă viitoare. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:19 Ora de vară a Europei de Est