Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul Toamnei la Școala din Lunca

Un program divers

Festivalul Toamnei la Școala din Lunca

Există la români un motiv de bucurie și bună dispoziție în succesiunea anotimpurilor, prilej de a sărbători și a se bucura de frumusețea și particularitatea fiecărui anotimp.

Din vremuri de demult tradiția reînvie prin obiceiuri și sărbători, devenind un ritual obișnuit în calendarul românesc.
Primăvara, anotimpul redeşteptării, al renașterii este semnul triumfului vieții; natura se împodobește de verdeață, iar miresmele florilor încântă şi ne binedispun.
Vara, în culori pastel îndeamnă la drumeții, se fac planuri de vacanță; lumea este cuprinsă de o stare euforică, celebrând întregul univers.
E toamnă, iar în cele mai variate nuanţe de portocaliu, galben, roșu, arămiu.
Bogăția roadelor, galbenul-auriu al holdelor ca şi armonia culorilor binecuvântate de soarele încă generos şi strălucitor îndeamnă la sărbătoare sub genericul ,,Festivalul Toamnei".
În ton cu evenimentul, elevii mici și mari de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Lunca, alături de doamna director, prof. Angela Ilieș şi dascălii lor, au pregătit un program divers:
1.Cântec de toamnă - Greierele și furnica - elevii claselor a II-a, a III-a şi a IV-a, prof. coordonator, Violeta Deliman;
2.Parada măștilor de toamnă - concurs - elevii claselor O-I, prof. coordonator, Ioana Ştef;
3.Toamna în versuri - recital de poezii - elevii claselor V-VIII, prof.coordonator, Petronela Heredea;
4.Fructe și legume personificate - concurs - clasele O-VIII, prof. coordonatori, Violeta Deliman, Ioana Ştef, Brîndaş-Cozma Damaris şi Daniel Bonchiş;
5.Cântece în limba engleză dedicate toamnei: ,,Autumn leaves" și  ,,Rain, rain,  go away"- elevii claselor V-VIII, prof. coordonator, Brîndaş-Cozma Damaris;
6.Concurs de desene - GPN și elevii claselor 0-VIII, profesori coordonatori, Adela Creț, Violeta Deliman, Ioana Ştef şi Petronela Heredea.
În final cei merituoși au fost felicitați și premiați cu diplome și dulciuri.
Fie ca astfel de activități să ne adune laolaltă spre a urma tradiția și a promova tot ce este autentic românesc.
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul Toamnei la Școala din Lunca.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:57 Ora de vară a Europei de Est