Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noul președinte este Camelia Buhaș

OFL Oradea are o nouă conducere

Noul președinte este Camelia Buhaș

Miercuri, 17 octombrie 2017, la Reuniunea Consiliului de Coordonare Local al Organizației Femeilor Liberale (OFL) Oradea, a fost ales noul birou politic local, cu un mandat de patru ani.

Doamna Cherecheș Florica, președintele OFL Oradea în ultimii șapte ani, a predat ștafeta doamnei Camelia Buhaș, medic, cadru universitar și consilier local.
Noul birou este format din doi prim-vicepreședinți, Grama Anca și Popescu Anca, 11 vicepreședinți, Băliban Paula, Buz Loredana Ionela, Cherecheș Florica, Dulcă Camelia, Faur Nicoleta, Gligor Elena, Jude Dana, Olar Simona, Postolache Claudia, Szanto Torja Camelia, Vulcu Luminița, 15 membri, Codrea Cecilia, Dumitru Mărioara, Filip Georgiana, Fonoage Corina, Fulop Dana, Herman Nela, Indrieș Felicia, Letea Maria, Lupu Mihaela, Manolică  Lucia, Moșincat Liliana, Petrikaș Alexandra, Pop Coman Ioana, Sav Lucia Monica, Todoran Cristina și un trezorier, Popa Patricia.
Prin activitățile sale, OFL Oradea își propune să îndeplinească scopul pentru care a fost creată ca organizație și anume, promovarea ideilor liberale, a programului, a activității și a preocupărilor PNL în rândul femeilor din România. De asemenea, se preocupă și de pregătirea colegelor, pentru a fi mai bune și mai eficiente în munca pe care o fac, la nivel profesional sau politic. OFL Oradea susține proiectele de dezvoltare inițiate de administrația liberală, și aduce la cunoștința conducerii partidului, problemele cetățenilor, pentru a le găsi rezolvare. De asemenea, fiind organizație de femei, are preocupări legate de familie, educație, protecția copilului, implicându-se și în acțiuni caritabile, nu doar de sărbători, dar pe tot parcursul anului. Proiectele din domeniul sănătății, care promovează importanța prevenției, sunt deja emblematice pentru femeile liberale, an de an aliniindu-se în lupta împotriva cancerului la sân sau a celui uterin și insistând pe importanța adoptării unui stil de viață activ și a efectuării anuale de analize medicale. Femeile liberale vor să ofere și în continuare, comunității locale, un buchet de acțiuni îndreptate spre cetățeni, vor să o îmbogățească și să o ajute în modul în care ele pot să o facă.
În încheierea prezentării Raportului de activitate al OFL, doamna Florica Cherecheș a afirmat: „Mulțumesc tuturor colegelor care au avut încredere în mine în acești ani, alături de care am crescut din punct de vedere politic, cu care am împărtășit bucurii adânci, dar am și suferit atunci când partidul nostru nu  a reușit să obțină rezultatul pe care și l-a propus sau când liderii altor partide au zădărnicit proiecte care ar fi dezvoltat comunitatea. Chiar dacă nu mai candidez pentru funcția de președinte a organizației, ca vicepreședinte de drept în noul birou ales, voi rămâne alături de organizație, participând la activitățile sale și sprijinind proiectele inițiate de OFL Oradea".
Florica Cherecheș,
vicepreședinte OFL Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:08:31 Ora de vară a Europei de Est