Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Introducere în Dieta Carbohidraților Specifici, cu Daniela Man

Prezentare de carte, joi, la Biblioteca Județeană

Introducere în Dieta Carbohidraților Specifici, cu Daniela Man

Pe 12 octombrie, la ora 17.00, va avea loc, pentru prima oară în Oradea, prezentarea Dietei Carbohidraților Specifici fără Lactate.

Acest regim a stat la baza colecției de rețete din cartea scrisă de Daniela Man, nutriționist și mamă a unui băiețel diagnosticat cu autism. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.
„Introducere în Dieta Carbohidraților Specifici fără Lactate în tratarea autismului și a simptomelor ADHD" a fost lansată la Cluj-Napoca pe 28 iunie 2017 și a avut un succes neașteptat, sala devenind aproape neîncăpătoare pentru numărul de persoane interesate. 
,,După diagnosticarea băieţelului meu non verbal cu autism în urmă cu mai bine de doi ani de zile, previziunea că va vorbi vreodată era incertă. La doar 7 zile de la implementarea unei diete fără gluten şi fără cazeină, Alexandru a început să rostească singur primele cuvinte! După implementarea Dietei Carbohidraţilor Specifici, Alexandru a început să revină printre noi, azi fiind un copil vesel şi funcţional. Am scris această carte pentru voi, toţi cei care va regăsiţi în povestea noastră şi pentru toţi cei care vă aflaţi în suferinţă şi căutaţi o cale de vindecare", spune Daniela Man, membru al Uniunii Practicienilor de Medicină Alternativă și Complementară din România.
Pentru a „da mai departe" și a ajuta alte persoane care trec prin contexte asemănătoare, Daniela a adus în România studiile de peste hotare și le pune la dispoziție prin intermediul site-ul ei, http://acasaladaniela.ro, al consultațiilor de specialitate și al cărții publicate.
Cartea se adresează tuturor celor care pot beneficia de pe urma Dietei Carbohidraţilor Specifici: persoanele cu autism, cu simptome ADHD, cei afectați de boala celiacă, boala Crohn, colita ulcerativă, cei care suferă de sindromul colonului iritabil, de boli autoimune, cei cu intoleranţe sau alergii la gluten, cazeină sau lactoză, persoane care suferă de demenţă sau Alzheimer sau, pur şi simplu tuturor persoanelor care doresc să adopte o dietă săracă în carbohidraţi complecşi.
Volumul publicat explică detaliat, pe înțelesul tuturor, fenomenele care au loc în organism. Cartea, precum și prezentarea de pe 24 octombrie, ating subiecte precum:
*legătura dintre microbiomul uman, comportament şi bolile autoimune
*efectul disbiozei intestinale
*baza ştiinţifică din spatele Dietei Carbohidraţilor Specifici
*cum pot fi ameliorate afecțiunile intestinale cu ajutorul Dietei Carbohidraţilor Specifici
*alimentele permise în această dietă și rețete delicioase fără grâne, fără lactate şi fără zahăr
Persoanele care doresc să afle mai multe despre Dieta Carbohidraților Specifici fără Lactate și să o întâlnească pe Daniela Man, cea care a adus acest concept în România, sunt invitate pe 12 octombrie ora 17.00, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" Bihor (Str. Armatei Române, Nr. 1/A). Intrarea este liberă.
Paul Zoț

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:03:31 Ora de vară a Europei de Est