Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vineri - „Educația rutieră, educație pentru viață!”

În Săptămâna Prevenirii Criminalității

Vineri - „Educația rutieră, educație pentru viață!”

Elevi organizați de polițiștii bihoreni în patrule școlare au dirijat traficul și „Tramvaiul siguranței rutiere" a fost prezent vineri, pe străzile Oradiei, în ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Vineri, 6 octombrie 2017, polițiștii bihoreni au continuat activitățile preventive organizate cu prilejul Săptămânii Prevenirii Criminalității, tema specifică a ultimei zile a campaniei preventive fiind creșterea gradului de siguranță rutieră.
Astfel, în intervalul orar 7.30 - 8.10, polițiștii rutieri și cei de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea și de la Serviciul Rutier au fost prezenți în zona adiacentă a trei unități de învătământ din Municipiul Oradea, respectiv Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" și Școala Gimnazială „Avram Iancu", zone în care, în această dimineață, au fost activate patrulele școlare. Cei mici s-au implicat cu seriozitate în misiunea pe care au primit-o de la polițiștii bihoreni și au demonstrat că și-au însușit temeinic cunoștințele dobândite de-a lungul anului în cadrul activităților preventive. Copiii din patrulele școlare, supravegheați atent de polițiștii bihoreni, și-au îndrumat colegii să traverseze întotdeauna în mod corect partea carosabilă, iar pe conducătorii auto i-au sfătuit să acorde întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară, pe trecerea de pietoni.
În continuarea acestor activități, în cadrul acelorași unități de învățământ, polițiștii de proximitate și polițiștii rutieri bihoreni au desfășurat ore de educație rutieră, în scopul conștientizării copiilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră, pentru a preveni victimizarea acestora.
Una din cele mai atractive activități preventive ale zilei a constituit-o „Tramvaiul siguranței rutiere" care a circulat vineri în Municipiul Oradea, în intervalul orar 11.00 - 12.00 și a găzduit o lecție inedită de educație rutieră, susținută de polițiștii Serviciului Rutier și de cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Activitatea informativ - preventivă a fost organizată de Inspectoratul de Poliție județean Bihor în parteneriat cu S.C. O.T.L. Oradea S.A. și a beneficiat de prezența a peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" și de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Municipiul Oradea, care au participat cu interes la o lecție deschisă despre semnificația transportului local, noțiuni fundamentale în trafic, reguli de comportament în trafic. Polițiștii rutieri și de prevenire le-au explicat copiilor semnificația indicatoarelor rutiere în cadrul  concursului „Ghicește indicatorul rutier!" Totodată, polițiștii i-au sfătuit pe copii cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun.
„Tramvaiul siguranței rutiere" a oprit și pe traseu, pentru ca polițiștii de prevenire și rutieră să deruleze activități aplicative cu privire la regulile de circulație. Toți participanții au fost recompensați de către organizatori cu diplome, pliante, broșuri și orare cu mesaje preventive.
Tot vineri, în intervalul orar 10.00 - 13.00, poliţiştii de proximitate, poliţiştii rutieri și cei de la posturile rurale de poliție bihoreni au derulat activităţi preventive specifice în unităţile şcolare bihorene.
Comisar-şef de poliţie Ioana Indrieş,
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vineri - „Educația rutieră, educație pentru viață!” 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:58 Ora de vară a Europei de Est