Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Jocurile ,,afară” – sănătate și bucurie de la mic la mare

Asociația Joyful Learning

Jocurile ,,afară” – sănătate și bucurie de la mic la mare

Proiectul Jocurile ,,afară" - sănătate și bucurie de la mic la mare a debutat în luna septembrie și este implementat de Asociația Joyful Learning care beneficiază de finanțare din partea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

Asociația Joyful Learning dezvoltă și implementează programe inovative pentru copii, tineri, adulți în scopul valorificării potențialului înnăscut, intereselor, talentelor prin dezvoltarea stării de bine și a echilibrului emoțional. În cadrul asociației se desfășoară activități de dezvoltare a competențelor cognitive, sociale, emoționale, motrice și de autonomie personală. Programele derulate de către educatorii și psihologii asociației sunt destinate copiilor preșcolari și școlari. Pentru realizarea obiectivelor sale, asociația își propune realizarea de programe de dezvoltare a intereselor copiilor și tinerilor, planuri educaționale individuale și de grup, organizarea de manifestații publice și alte activități de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii, promovarea educației de calitate în România.
Proiectul de față are ca și grup țintă 150 de preșcolari și școlari mici, 300 de părinți, bunici, cadre didactice și se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2017. Scopul proiectului este conștientizarea populației orădene de importanța petrecerii timpului afară, precum și de beneficiile pe care le au mișcarea, sportul, jocurile de îndemânare, senzoriale și teatrul în aer liber asupra sănătății și dezvoltării armonioase a copiilor.
Printre activitățile din cadrul proiectului se numără următoarele: excursii la pădure, călărie,  participarea copiilor la joacă în aer liber în cadrul unor centre de activitate care vor viza dezvoltarea motricității grosiere, îndemânării, dexterității, abilităților cognitive prin matematică în mișcare, experimente în natură, dezvoltarea limbajului la centrul de Colțișor de poveste, dezvoltarea abilităților artistice - centrul de dans și teatru, artă. Nelipsite vor fi și serile de povești terapeutice cu ceai cald, în aer liber, teatrul în poală, teatrul de păpuși, dramatizarea. Competențele motrice și sportive ale preșcolarilor și școlarilor mici vor fi evaluate prin intermediul a șase probe, de către un profesor specializat iar apoi părinții copiilor vor fi îndrumați spre activitățile sportive potrivite vârstei.
La finalul proiectului va fi concepută o broșură despre beneficiile activităților în aer liber deoarece este foarte cunoscut faptul că în zilele noastre jocurile în natură nu sunt prioritare, cei mai mulți copii petrecând nespus de mult timp în fața calculatorului, tabletei, televizorului sau altor gadget-uri.
Ioana Omuț-Cherechianu,
responsabil proiect
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Jocurile ,,afară” – sănătate și bucurie de la mic la mare.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:54:03 Ora de vară a Europei de Est