Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Zi marcantă la Școala Gimnazială Internațională Agora

Vineri, 29 septembrie

Zi marcantă la Școala Gimnazială Internațională Agora

Sfârșitul lunii septembrie a adus în școala noastră două activități educative menite să îi stimuleze pe elevii noștri în dezvoltarea creativității, să-i motiveze în a-și însuși competențe, de a asimila cunoștințe și a învăța care este rolul activităților extracurriculare în dezvoltarea psiho-emoțională și fizică a copiilor.

Prima activitate pe ordinea zilei a fost dedicată ,,Zilei Internaționale a Sportului Școlar", ocazie cu care, elevii din învățământul primar și gimnazial, coordonați de dl profesor de educație fizică și sport, Anton Antonio, s-au întrecut pe rând în competiții sportive, având ca scop stimularea spiritului competitiv și a fairplay-ului. La categoria ștafete s-au evidențiat echipele: ,,The winners", la gimnaziu, respectiv ,,Lupii", la clasele primare. Pornind de la importanța și tematica zilei, dl profesor a dat startul unui meci de baschet între elevi, formând echipe mixte, din elevii claselor a VI-a și a VII-a, respectiv elevii claselor a IV-a și a V-a. De drept și de fapt au câștigat echipele: ,,Cleveland" (gimnaziștii) și ,,Lupii" (primarii). Dintre jucătorii agoriști s-au remarcat ,,profesioniștii" Bulzan Sebastian (cls. a VI-a) și Baneș Alexandru (cls. a VII-a). Dar, la finalul manifestărilor, toți copiii au fost desemnați câștigători, fiind  felicitați și premiați cu diplome de participare, explicându-li-se rolul esențial al mișcării și al sportului, care trebuie să facă parte din viața lor pentru a fi cât mai sănătoși și a se dezvolta armonios.
Teatru mic
Cea de-a doua activitate a zilei a fost dedicată ,,teatrului mic", activitate organizată simultan de d-na Benchiș Simina, profesor de limba și literatura română, la clasele a V-a și a VI-a. Frații Karabulut Abdurahman și Muhamend, au prezentat pe scenă, cu ajutorul unui joc (folosind cartoane cu scenete de poveste, șabloane și figurine din carton), povestea ,,Albă ca Zăpada",  având la îndemână vocea înregistrată a personajelor și un fundal muzical adecvat ,,filmului" acțiunii, astfel încât audiența (colegii și diriginții claselor) a fost captată cu adevărat și impresionată de sincronizarea lucrurilor.
Această zi minunată vă este dedicată vouă, dragi copii, vizând sănătatea voastră și bucuria de a trăi momente fericite în echipă, alături de colegii de clasă și de școală.
Consilier pentru programe educative,
prof. Pașca Laura
Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: Zi marcantă la Școala Gimnazială Internațională Agora.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:05:55 Ora standard a Europei de Est