Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Mai multe zboruri Blue Air Oradea-Bucureşti, din 2018

Oradea - o destinație turistică surprinzătoare

Mai multe zboruri Blue Air Oradea-Bucureşti, din 2018

Dezvoltarea potențialului turistic al orașului Oradea este o prioritate pentru municipalitate.

Pornind de la investiții în infrastructura rutieră, până la construirea unor noi obiective turistice (Aquaparcul Nymphaea), restaurarea Cetății din Oradea și a clădirilor de patrimoniu din centrul istoric sau realizarea unui parteneriat public privat pentru strategia de marketing si promovare a orașului, toate constituie elementele unei strategii de dezvoltare locală.
Oradea este percepută ca unul din cele mai frumoase orașe din România și ca o destinație turistică surprinzătoare. Primăria Municipiului Oradea și A.P.T.O.R. își propun atragerea în Oradea a unui număr cât mai mare de turiști, motiv pentru care Primăria Oradea și compania Blue Air au semnat un parteneriat în vederea creșterii numărului de zboruri pe relația Oradea - București și pentru a promova Oradea în Capitală.
Detaliile parteneriatului au fost prezentate în cadrul conferinței de presă susținută joi (28 septembrie 2017) de primarul Ilie Bolojan. Astfel, începând cu luna octombrie a acestui an, în colaborare cu Blue Air, Primăria Oradea va demara o campanie de promovare a destinației turistice Oradea. Campania se va derula până la finalul anului 2019 și va fi implementată pe mai multe canale: panouri publicitare outdoor, campanii radio, campanii de promovare online, panouri publicitare indoor (cele mai mari centre comerciale din București), concursuri cu premii constând în vacanţe la Oradea și infotrip-uri (jurnaliști și companii din domeniul turismului).
Conform parteneriatului, începând cu luna martie 2018, compania Blue Air va crește numărul de curse săptămânale pe relația Oradea - București și retur la șapte curse, câte două pe zi în zilele de luni, miercuri, vineri și o cursă duminica, și va opera pe noi orare de zbor, cursele fiind programate dimineața și seara.
,,Acest parteneriat are ca obiect, pe de o parte, creșterea numărului de zboruri pe relația Oradea - București și promovarea Municipiului Oradea în București și Zona Metropolitană aferentă Capitalei. Compania Blue Air se angajează să crească numărul de zboruri: față de patru zboruri săptămânale câte sunt astăzi la prânz, vom avea șapte zboruri pe săptămână, fapt care le va permite celor care zboară din Oradea spre București să-și rezolve toate problemele într-o singură zi și va permite bineînțeles și turism de week-end din București în Oradea. Totodată creșterea numărului de zboruri va crea un avantaj celor care vin în Oradea și celor care pleacă din Oradea spre București, atât din punct de vedere al prețului, pentru că față de companiile de linie, prețul va fi la jumătate, pe de altă parte va susține indirect industria de turism și hotelieră. Prin demararea campaniei de promovare a orașului Oradea și a obiectivelor turistice, ne dorim să susținem o atractivitate mai mare a Oradiei în zona Capitalei. În condițiile în care se va constata că această creștere a numărului de curse va fi însoţită și de o capacitate de umplere normală, propunerea este ca din 2019 să opereze zilnic câte două curse pe zi, în așa fel încât să existe o conectare mult mai bună a Oradiei la București așa cum are astăzi Clujul sau Timișoara, orașe aflate în proximitatea noastră", a declarat primarul Ilie Bolojan. 
Gheorghe Răcaru, directorul general Blue Air, ne-a transmis: „Ne bucură foarte mult interesul din ce în ce mai mare al românilor de a descoperi destinații locale, aspect care se reflectă și la nivelul creșterilor pe care Blue Air le înregistrează pe segmentul de zboruri interne. Este o direcție pe care dorim să o dezvoltăm în continuare, deoarece România are foarte multe de oferit, iar un oraș precum Oradea poate concura oricând cu destinații europene recunoscute.
Blue Air va suplimenta, așadar, numărul de zboruri pe ruta București - Oradea la șapte pe săptămână, iar pe ruta Constanța - Oradea vor fi disponibile două zboruri săptămânale, începând cu orarul de vară 2018. Pasagerii vor beneficia de un orar de zbor gândit special atât pentru oamenii de afaceri, turiștii de week-end, cât și pentru cei care merg în vacanțe mai lungi". (B.P.)

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:24:47 Ora standard a Europei de Est