Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mai multe zboruri Blue Air Oradea-Bucureşti, din 2018

Oradea - o destinație turistică surprinzătoare

Mai multe zboruri Blue Air Oradea-Bucureşti, din 2018

Dezvoltarea potențialului turistic al orașului Oradea este o prioritate pentru municipalitate.

Pornind de la investiții în infrastructura rutieră, până la construirea unor noi obiective turistice (Aquaparcul Nymphaea), restaurarea Cetății din Oradea și a clădirilor de patrimoniu din centrul istoric sau realizarea unui parteneriat public privat pentru strategia de marketing si promovare a orașului, toate constituie elementele unei strategii de dezvoltare locală.
Oradea este percepută ca unul din cele mai frumoase orașe din România și ca o destinație turistică surprinzătoare. Primăria Municipiului Oradea și A.P.T.O.R. își propun atragerea în Oradea a unui număr cât mai mare de turiști, motiv pentru care Primăria Oradea și compania Blue Air au semnat un parteneriat în vederea creșterii numărului de zboruri pe relația Oradea - București și pentru a promova Oradea în Capitală.
Detaliile parteneriatului au fost prezentate în cadrul conferinței de presă susținută joi (28 septembrie 2017) de primarul Ilie Bolojan. Astfel, începând cu luna octombrie a acestui an, în colaborare cu Blue Air, Primăria Oradea va demara o campanie de promovare a destinației turistice Oradea. Campania se va derula până la finalul anului 2019 și va fi implementată pe mai multe canale: panouri publicitare outdoor, campanii radio, campanii de promovare online, panouri publicitare indoor (cele mai mari centre comerciale din București), concursuri cu premii constând în vacanţe la Oradea și infotrip-uri (jurnaliști și companii din domeniul turismului).
Conform parteneriatului, începând cu luna martie 2018, compania Blue Air va crește numărul de curse săptămânale pe relația Oradea - București și retur la șapte curse, câte două pe zi în zilele de luni, miercuri, vineri și o cursă duminica, și va opera pe noi orare de zbor, cursele fiind programate dimineața și seara.
,,Acest parteneriat are ca obiect, pe de o parte, creșterea numărului de zboruri pe relația Oradea - București și promovarea Municipiului Oradea în București și Zona Metropolitană aferentă Capitalei. Compania Blue Air se angajează să crească numărul de zboruri: față de patru zboruri săptămânale câte sunt astăzi la prânz, vom avea șapte zboruri pe săptămână, fapt care le va permite celor care zboară din Oradea spre București să-și rezolve toate problemele într-o singură zi și va permite bineînțeles și turism de week-end din București în Oradea. Totodată creșterea numărului de zboruri va crea un avantaj celor care vin în Oradea și celor care pleacă din Oradea spre București, atât din punct de vedere al prețului, pentru că față de companiile de linie, prețul va fi la jumătate, pe de altă parte va susține indirect industria de turism și hotelieră. Prin demararea campaniei de promovare a orașului Oradea și a obiectivelor turistice, ne dorim să susținem o atractivitate mai mare a Oradiei în zona Capitalei. În condițiile în care se va constata că această creștere a numărului de curse va fi însoţită și de o capacitate de umplere normală, propunerea este ca din 2019 să opereze zilnic câte două curse pe zi, în așa fel încât să existe o conectare mult mai bună a Oradiei la București așa cum are astăzi Clujul sau Timișoara, orașe aflate în proximitatea noastră", a declarat primarul Ilie Bolojan. 
Gheorghe Răcaru, directorul general Blue Air, ne-a transmis: „Ne bucură foarte mult interesul din ce în ce mai mare al românilor de a descoperi destinații locale, aspect care se reflectă și la nivelul creșterilor pe care Blue Air le înregistrează pe segmentul de zboruri interne. Este o direcție pe care dorim să o dezvoltăm în continuare, deoarece România are foarte multe de oferit, iar un oraș precum Oradea poate concura oricând cu destinații europene recunoscute.
Blue Air va suplimenta, așadar, numărul de zboruri pe ruta București - Oradea la șapte pe săptămână, iar pe ruta Constanța - Oradea vor fi disponibile două zboruri săptămânale, începând cu orarul de vară 2018. Pasagerii vor beneficia de un orar de zbor gândit special atât pentru oamenii de afaceri, turiștii de week-end, cât și pentru cei care merg în vacanțe mai lungi". (B.P.)

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 19:33:17 Ora de vară a Europei de Est