Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

În ziua a treia a FITO 2017

Astăzi, marți,

În ziua a treia a FITO 2017

Festivalul Internațional de Teatru Oradea continuă cu și mai multe surprize! Astăzi, 26 septembrie, ne așteaptă o zi plină de evenimente extraordinare, în care ne vom putea bucura de patru spectacole de teatru și o lansare de carte.

Ziua de festival începe cu un eveniment dedicat teatrului și cărții. Doamna Florica Ichim, critic de teatru și redactor-șef la revista „Teatrul azi" lansează cartea „Ciulei acasă și în lume", un omagiu adus unei personalităţi covârşitoare care, prin opera sa a îmbogăţit discret, dar pătrunzător, cultura teatrală a lumii. Lansarea va avea loc la Librăria R&R (de pe Strada Republicii), de la ora 16.00.
De la ora 17.00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, vă așteptăm la spectacolul „Open", produs de Asociația Reciprocă, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și Asociația GroundFloor Group și regizat de Leta Popescu. Spectacolul abordează tema sexualității, punând pudoarea în paranteză și chestionând în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde. Nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!
De la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Clasic „Ioan Slavici" Arad vă invită la spectacolul „Orașul nostru", adaptat după piesa lui Thornton Wilder și regiat de Cristian Ban, care, pornind de la interviuri, cărți și fotografii din arhiva Muzeului de Istorie, oglindeşte scene, personaje și povești fascinante ale orașului Arad.
De la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului, „Soldatul de ciocolată", de George Bernard Shaw, în regia lui Andrei Șerban, montat la Teatrul Odeon din București ne invită să ne vindecăm prin râs de iluziile patriotismului fals și de absurditatea intențiilor și acțiunilor noastre.
Seara se va încheia cu spectacolul propus de Teatrul Tineretului Piatra Neamţ: „Un stejar", de Tim Crouch, regizat de Bobi Pricop, de la ora 21.30, la Sala Arcadia. Va urca pe scenă, alături de actorul teatrului din Piatra Neamţ, îndrăgitul actor orădean Richard Balint, care a acceptat provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului.  
De asemenea, nu uitaţi să treceţi înainte de spectacolele de la Sala Mare sau în pauze pe la foaierul din stânga de la intrarea principală în teatru unde se află „Colțul Cititorului", amenajat cu mult spirit livresc de librăria R&R bookstores and coffeehouses.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Dometi Florina
secretar literar

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:53:34 Ora de vară a Europei de Est