Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista ,,OviDan” nr. 191 din 21 septembrie 2017

Semnal

Revista ,,OviDan” nr. 191 din 21 septembrie 2017

Acest număr este unul special.
Pe 21 septembrie, sărbătorim, iar și iară, Ziua Națională a Contabilului Român.

Putem spune că nu este numai o zi festivă, de sărbătoare, ci şi un prilej de bilanţ, când ne întâlnim cu beneficiarii muncii noastre, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai unor importante instituţii publice locale. Scopul este unul de informare și de evidențiere a punctelor forte, dar şi a minusurilor pentru corectare și îndreptare. E momentul prielnic pentru a face propuneri cu scopul de a duce la îmbunătăţirea activității, la succes și progres. Se spune că meseria de contabil este una dintre meseriile cele mai importante din lume, care ,,gestionează, calculează şi păstrează echilibrul între ,,cât trebuie şi de unde luăm". Este o profesiune care presupune ,,mult tact şi echilibru, măsură în toate, simţ practic, inteligenţă şi răbdare".
Ca și în anii anteriori, cu acest prilej, îi vom nominaliza și premia pe cei mai buni experţi contabili şi contabili autorizaţi, recunoscându-le astfel meritele şi felicitându-i pentru activitate și performanțe.
Dorim să dezvoltăm cu aspecte pozitive activitatea CECCAR, Filiala Bihor
La fel de adevărat este că simbolul profesiei care îi unește pe toți contabilii este CONTUL  - ,,acel instrument ce se ortografiază cel mai frecvent sub forma unui T sau a unei balanțe"; vezi zodia Balanță, și de aici ziua de 21 septembrie. Se mai spune că ,,un contabil măsoară și cântărește, analizează și concluzionează, oferind întreprinzătorilor soluții eficiente pentru transformarea afacerilor acestora în modele de succes. Potrivit specialiștilor, contabilitatea este știința și arta stăpânirii afacerilor, o ramură a vieții noastre, altfel de neînlocuit, fără alternative, iar cei care beneficiază de serviciile contabile nu sunt puțini. Practic, întreaga societate este bazată și structurată pe servicii contabile. Ch. W. Eliot spunea atât de frumos: ,,Cărțile sunt cei mai tăcuți și mai constanți prieteni; sunt cei mai accesibili și mai înțelepți consilieri, dar și cei mai răbdători profesori". Asemenea cărților sunt și profesioniștii contabili, sărbătoriți pe 21 septembrie: ,,enciclopedii vii care au studiat tomuri întregi pentru a putea dărui din înțelepciunea și priceperea lor tuturor celor care au nevoie de profesionalismul lor".
Și în acest an vom sărbători Ziua națională a contabilului român în Sala de cursuri ,,Eremia Bologa a Filialei CECAR Bihor, joi, 21 septembrie 2017, cu începere de la ora 15.00. 
Ec. Ioan Chivari,
vicepreședinte
Revista conține 29 de poze de la întâlnirile contabililor bihoreni, membri ai CECCAR, Filiala Bihor, precum și Ordonanța Nr. 65/1994 din 19 august privind organizarea activității de expertiză contabilă și a contabililor autorizați cu modificările ulterioare.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:09 Ora de vară a Europei de Est